Ciorba de peste cu legume

de anca_rm in Ciorbe, 11 Iul 2016 | 3669 vizualizari

 

Azi va propun o ciorba de peste usoara cu o aroma si miros discret de peste . Se poate servi cu smantana daca va place , cu lamaie sau mujdei de usturoi.
Am folosit coada de le un peste si dupa ce am curat-o de oase am avut in jur de 300 grame de carne de peste .
Dar sa nu lungesc vorba sa scriu reteta ca vorba aceea : vorba multa ,saracia omului.
 
 

 

INGREDIENTE

  • -peste cu os sau file (in jur de 500 gr)
  • -3 morcovi
  • -1patrunjel
  • -1 ceapa mica
  • -2-3 catei usturoi
  • -4 cartofi
  • -2 rosii decojite
  • -200 gr varza
  • -1 lingura ulei
  • -2 cm ghimbir
  • -sare
  • -piper
  • -2.5 l apa
  • -2 foi dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu legume:

Curatam, spalam si taiem legumele in bucati uniforme. Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte. Ceapa solzisori, iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit.

Pestele (eu am avut o bucata mare de coada de peste ) il spalam bine in apa rece si il punem la fiert in 2.5 litri  cu sare si 2 foi de dafin.

Daca folositi peste file atunci aceasta operatiune nu mai este necesara.

Lasam sa fiarba pana cand putem alege carnita de pe oase. Strecuram supa si lasam deoparte .

Intr-o oala punem la incins uleiul si ghimbirul, il lasam sa isi lase aroma si apoi il scoatem . Adaugam ceapa si o calim . Punem morcovul, patrunjelul si telina si le lasam cateva minute . Peste ele turnam supa de peste (pe care am lasat-o deoparte) si lasam sa dea in clocot . Adaugam varza , cartoful si usturoiul . Lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele .

Pana se fierb legumele curatam carnea de peste de oase .

Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete , asezonam cu sare si piper si punem carnea de peste . Lasam sa dea cateva clocote  si oprim focul. Presaram deasupra patrunjel verde .

La servire se adauga zeama de lamaie , smantana sau mujdei de usturoi.

Pofta buna.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 18:05

mirela0911 1

11.07.2016, 19:37

Cred ca e tare buna, desi nu am mancat niciodata ciorba de peste!

miki_a 1

12.07.2016, 08:15

E pe gustul meu!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors cu fasole alba mini si leustean