Ciorba de pipote a la grec

de Julie in Supe/Ciorbe, 13 Iul 2010 | 18532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o radacina mica de patrunjel
  •  telina
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • patrunjel verde
  • sare,piper alb
  • 500 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pipote a la grec:

Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa  sa  fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, pastarnacul si telina - toate  tocate cuburi mici.

Separat, fierbem borsul si il spumam. Il adaugam in oala atunci cand carnea si legumele sunt fierte. Adaugam dupa gust:  sare si piper.

Intr-un bol amestecam smantana cu usturoiul pisat si galbenusurile. Peste ele punem un polonic cu ciorba fierbinte si apoi punem amestecul in oala. Mai lasam sa dea un clocot doua si oprim focul. Adaugam la sfarsit si patrunjelul tocat marunt.

Servim ciorbica fierbinte,cu smantana si usturoi alaturi. Astfel pregatita, ciorba de pipote a la grec,  va avea un gust apropiat de ciorba de burta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pipote a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Julie 1

18.07.2010, 19:45

Merci,Nadina!

Cris2711 1

12.03.2011, 11:16

liia 1

21.10.2011, 18:51

grecii nu au bors
ciorba a la grec se face cu galbenus de ou si lamaie
in loc de bors freci galbenusurile cu zeama de la o lamaie(depinde cat de acra o vrei) si dupa ce ai luat oala de pe foc pui amestecul ou lamaie. incearca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui