Ciorba de porc cu legume

de simona72 in Ciorbe, 13 Dec 2013 | 2303 vizualizari

 

O ciorbita care m-a uns la suflet, asa de buna a fost...cu carnita proaspata de la porcul care tocmai a fost sacrificat, cu bors de casa facut de o moldoveanca, cu legume din abundenta, ce mai, o adevarata incantare pt suflet...

 

INGREDIENTE

  • oase proaspete de porc cu ceva carnita pe ele
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 de telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 gulie
  • 2 ardei grasi(rosu si galben)
  • 1 dovlecel
  • 1/2 litru de bors
  • sare dupa gust
  • 1 cescuta mica de orez
  • frunze proaspete de patrunjel, marar,telina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu legume:

Spalam oasele de porc si le punem la fiert in apa. Cand aproape da in clocot apa o spumam cu o spumiera de mai multe ori. Lasam oasele sa fiarba pana carnea de pe ele este fiarta si moale. Oasele mele fiind mari, am preferat sa le scot afara, sa aleg carnea de pe ele si sa pun doar carnea fara oase in ciorba.


Deci, dupa ce am scos carnea din apa in care a fiert, mai spumam apa sau o strecuram daca este necesar si adaugam legumele taiate ca pt ciorba (cubulete), dar mai putin dovlecelul. Lasam sa fiarba si legumele 20-30 minute, adaugam si dovlecelul taiat cuburi si mai lasam la fiert inca 15 minute. Adaugam carnea aleasa de pe oase,borsul,sare dupa gust, o cescuta mica de orez si lasam sa fiarba pana orezul este umflat suficient.


Oprim focul si punem verdeturile tocate fin. Servim cu smantana si ardei iute.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

merisor 1

13.12.2013, 22:08

Cat de buna trebuie sa fie!

_Alina_ 1

14.12.2013, 10:01

Lia_ 1

14.12.2013, 21:14

clasic si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu os de porc si legume