Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Noi 2013 | 14653 vizualizari

 

Marar verde la piata!!! Ura si la "ceva" cu mazare!!! Fiului meu ii place mult ciorba cu mazare, asa ca la treaba .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa porc taiata cuburi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 1 felie telina (150 gr)
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei masline
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 1 lingura pasta ardei kapia
  • 300 gr mazare congelata
  • 300 gr smantana 20% grasime
  • sare
  • 2 linguri otet mere
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • pt galusti :
  • 4 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura rasa untura, unt moale sau ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana:

Curatati si spalati legumele .


Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei.


Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5 minute.


Adaugati 3 l apa si fierbeti 30 minute pana cand carne si morcovul sunt patrunse.


Bateti spuma ouale cu sare, puneti untura sau untul moale. Incorporati faina alba si grisul. Din aceasta compozitie luati cu lingura umeda aluat si puneti galustile la fiert in zeama ce fierbe.


Dupa 5 minute adaugati mazarea verde si smantana diluata cu zeama calda + otetul de mere. Mai fierbeti inca 5 minute si presarati verdeata.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Verdeata se adauga la sfarsitul fierberii pentru a-si pastra culoarea placut si vitaminele.

2

Cine doreste poate acri si cu zeama de lamaie . Daca preparati ciorbe in timp mai calduros , sunt gustoase putin mai acrisoare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Gicuta69 1

17.12.2015, 15:08

Ce bine arata ciorbita! M-a luat o foameee

Xandrinne 1

14.12.2016, 06:34

mihaelar63 1

14.12.2016, 07:23

Multumesc , Xandrinne!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu ciolan