Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou

de Panacris in Ciorbe, 20 Oct 2014 | 10257 vizualizari

 

Spre bucuria mea, în ultimul timp Zmeii, vor să aibă la fiecare masă și câte o ciorbiță sau supică;) Până acum, de vreo 5 ani, ciorbă/ supă mâncau o dată la o lună și atunci forțați de mine. Acum că au redescoperit, singuri gustul ”unei zame calde”, cu mare drag le prepar variațiuni ;) De data asta o banală ciorbă de porc, deja a avut mare succes, nici nu s-a încheiat bine, că două porții au fost deja savurate în ceas de seară ;) A și tare mult m-a ajutat Aparatul de gătit Multicooker de la Philips.

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de porc cca 500 g,
  • praz 1/2 tijă,
  • ceapă galbenă de Buzău 2 bucăți,
  • ulei de măslin 2 linguri,
  • dovlecel de Brănești 1 bucată,
  • ardei kapia de Fierbinți 1 bucată,
  • morcov 1 bucată mare,
  • țelină rădăcină cca. 50 g,
  • păstărnac 1/2 bucată,
  • tije apio (de Billa :D!) 2 bucați,
  • leuștean 2 tije,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • enibahar 1 boabă,
  • pastă de gogoșari a la Panacris cca. 150 g,
  • sare aromată a la Panacris ( mix de sare cu cimbru, mărar, tarhon),
  • cartofi de Tg Secuiesc 2 bucăți mari,
  • borș de putină cca. 500 ml,
  • ouă 2 bucăți.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou:

Carnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vasul aparatului Multicooker de la Phillpis, pentru 30 de minute, la programul BOIL, cu puțină apă rece, boaba de enibahar și foile de dafin. Între timp se curăță zarzavaturlie și legumele apoi se mărunțesc. După ce a expirat timpul de fierbere, se scoate carnea  în alt vas, apoi se pun legumele curățate mărunt în vasul curățat, la dinstuit cu puțin ulei de măsline,programând aparatul la FRY ptr 15 minute. După ce a expirat timpul, se adaugă carnea, se asezonează cu sarea aromată, apoi se completează cu cca. 3000 ml apă și se lasă la fiert cca. 30 minute, la același menționat program BOIL. Între timp cartofii se curăță, se mărunțesc și se adaugă la ciorbiță, programându-se din nou ptr 30 de minute la fiert. Spre finalul fierberii se adaugă borșul, lăsându-se să dea în clocot cca. 10 minute. După ce a expirat timpul de fierbere, se adaugă ouăle bătute în fir subțire pentru a se obșine efectul de zdrențe.

Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Oana 1

21.10.2014, 09:29

Mmmm, ce bunatate!

Panacris 1

22.10.2014, 10:15

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

anca_rm 1

22.10.2014, 15:16

buna ciorbica ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA