Ciorba de porc si pui

de robert_b in Ciorbe, 26 Aug 2015 | 4287 vizualizari

 

Nu mai facusem demult o ciorba buna,care sa iti incante papilele gustative!
Aceasta ciorba e delicioasa,mai ales daca o servesti cu ardei iute! Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne de pui (aripi,pulpe inferioare)
  • 500 gr. oase de porc
  • 3 cepe
  • o jumatate de telina
  • 2 ardei rosii
  • 2 morcovi
  • 1 conserva rosii intregi
  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • bors (dupa gust)
  • sare
  • leustean proaspat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc si pui:

Intr-o oala punem oasele de porc, carnea de pui, cepele si telina taiate cubulete, morcovi rasi si ardei tocati marunt, acoperim cu apa (cam de trei litri) si punem oala pe foc. Lasam sa fiarba si din cand in cand spumam, cu o spumiera.

Dupa ce carnea si legumele s-au fiert, adaugam cartofii si ii lasam sa fiarba, acoperind oala cu un capac. Cand cartofii sunt patrunsi, adaugam rosiile din conserva, acoperim din nou cu capacul si lasam sa mai dea 2-3 clocote. Apoi punem borsul si lasam sa fiarba timp de 10 minute. In ultimele minute adaugam oul batut, amestecand repede.

Oprim focul, adaugam sarea si leusteanul tocat marunt si servim! 

TIPS-URI

1

Bineinteles ca puteti folosi si rosii proaspete,in locul celor conservate

2

Daca vreti puteti pune si "delikat" sau "vegeta"

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc si pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste