Ciorba de potroace

de mirela0911 in Ciorbe, 2 Ian 2017 | 1187 vizualizari

 

Aveam ciorba asta salvata la favorite de ceva vreme si am zis ca acum, cu sarbatorile astea, ar fi excelenta. Asa a si fost. Mi-a placut tare mult reteta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-potroace-a-la-radu-anton-roman-67903.html, preparata de Sylvia, asa ca am preparat-o si eu. Multumesc mult Sylvia! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g bucati de pui de casa (cosul, aripile si gatul)
  • 400 g pipote
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 1 lgt sare
  • 4 l apa
  • 20 boabe piper negru
  • 2 lg orez
  • 1 l moare (zeama de varza)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • frunze de leustean (eu am avut frunze uscate)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. 

Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa.

Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa sa dea in clocot. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai este spuma, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, cca. o ora. 

Legumele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Dupa 30-40 de minute, se adauga legumele si boabele de piper si se lasa sa fiarba in continuare. Cand este aproape gata, se adauga orezul spalat bine si se mai lasa pana se fierbe si acesta.

Intr-un ibric, se pune zeama de varza la foc si cand incepe sa fiarba, se toarna peste ciorba si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se lasa putin la racorit.

Inre timp, se amesteca smantana cu galbenusurile, apoi cu un polonic, se ia din ciorba si se adauga peste smantana. Se amesteca si se toarna in oala cu ciorba, amestecand pana se omogenizeaza totul. Se pun frunzele de leustean si se acopera oala lasand sa se imbine aromele.

Se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute si un colt de paine de casa.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu trebuie adaugata sare, deoarece zeama de varza este suficient de sarata.

2

Timpul de fierbere poate diferi in functie de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Xandrinne 1

04.01.2017, 07:28

anca_rm 1

04.01.2017, 11:44

ce buna ar fi o portie de ciorba acuma la pranz

mirela0911 1

06.01.2017, 09:36

Foarte buna e! Va mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Plachie de peste cu mamaliga
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!