Ciorba de potroace

de mirela0911 in Ciorbe, 2 Ian 2017 | 5898 vizualizari

 

Aveam ciorba asta salvata la favorite de ceva vreme si am zis ca acum, cu sarbatorile astea, ar fi excelenta. Asa a si fost. Mi-a placut tare mult reteta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-potroace-a-la-radu-anton-roman-67903.html, preparata de Sylvia, asa ca am preparat-o si eu. Multumesc mult Sylvia! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g bucati de pui de casa (cosul, aripile si gatul)
  • 400 g pipote
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 1 lgt sare
  • 4 l apa
  • 20 boabe piper negru
  • 2 lg orez
  • 1 l moare (zeama de varza)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • frunze de leustean (eu am avut frunze uscate)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. 

Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa.

Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa sa dea in clocot. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai este spuma, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, cca. o ora. 

Legumele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Dupa 30-40 de minute, se adauga legumele si boabele de piper si se lasa sa fiarba in continuare. Cand este aproape gata, se adauga orezul spalat bine si se mai lasa pana se fierbe si acesta.

Intr-un ibric, se pune zeama de varza la foc si cand incepe sa fiarba, se toarna peste ciorba si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se lasa putin la racorit.

Inre timp, se amesteca smantana cu galbenusurile, apoi cu un polonic, se ia din ciorba si se adauga peste smantana. Se amesteca si se toarna in oala cu ciorba, amestecand pana se omogenizeaza totul. Se pun frunzele de leustean si se acopera oala lasand sa se imbine aromele.

Se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute si un colt de paine de casa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu trebuie adaugata sare, deoarece zeama de varza este suficient de sarata.

2

Timpul de fierbere poate diferi in functie de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (23)

anca_rm 1

04.01.2017, 11:44

ce buna ar fi o portie de ciorba acuma la pranz

mirela0911 1

06.01.2017, 09:36

Foarte buna e! Va mulțumesc!

CretuValentina 1

14.06.2019, 14:49

foarte buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan