Ciorba de peste cu chorizo

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Sep 2017 | 1466 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Gicuta69  https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-peste-75418.html .  Multumesc Gicuta!!! Pentru a da un plus de gust am folosit carnat tip chorizo. Acesti carnat l-as ridica la rangul de ingredient . Da gust bun de usturoi , picant  adugat la unele mancaruri .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cozi si capete de peste [ crap si salau ]
  • 100 gr carnat chorizo feliat
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri otet mere
  • 2 linguri ulei
  • 2 rosii
  • 2 linguri orez
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina + tije
  • sare
  • patrunjel verde
  • leustean [ conservat in sare ]
  • smantana -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu chorizo:


  1. Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata .

  2. La fiert se aduga si foaia de dafin + otetul de mere .

  3. Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Scoateti foaia de dafin afara .

  4. Pestele curatat de oase se lasa separat si se adauga doar la servire .

  5. Aceasta operatiune va scuti mofturosii sa gaseasca oase in ciorba .

  6. Curatati si spalati legumele .

  7. Tocati marunt ardeii, gogosarul , ceapa , telina si rosiile

  8. Bucatile de chorizo se prajesc usor in ulei , atat cat sa imprumute gustul lor bun .

  9. Scoateti chorizo pe o farfurie si il folositi la servire .

  10. In uleiul inca fierbinte caliti usor ceapa , telina si ardeiul .

  11. Puneti boiaua si amestecati pentru omogenizare .

  12. Transferati legumele calite in zeama de peste si continuati fierberea .

  13. Adugati rosiile tocate , ardeiul iute ,orezul si leusteanul tocat .

  14. Dupa 15 minute gustati si sarati/ acriti daca mai este nevoie .

  15. La servire adugati bucati de peste , chorizo si verdeata .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Aceasta operatiune va scuti mofturosii sa gaseasca oase in ciorba:Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata .La fiert se aduga si foaia de dafin + otetul de mere . Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Pestele curatat de oase se lasa separat si se adauga doar la servire .

2

Daca aveti folositi leustean proaspat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu chorizo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

02.09.2017, 21:51

mihaelar63 1

03.09.2017, 21:59

Rocsi

Bubulyk 1

28.09.2017, 22:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

13642 puncte

Bya Ralu

9840 puncte

MotanLaOale

8126 puncte

Constelatialeu

4816 puncte

Rocsi

4674 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bors de peste