Ciorba de fasole

de Julie in Ciorbe, 30 Noi 2010 | 3967 vizualizari

 

"Ciorba este pentru romani ce e branza pentru francezi, oaia pentru mongoli, Colt-ul pentru americani si femeia gonflabila pentru flota italiana... Poti sa-i dai orice mioriticului: pana nu inmoaie lingura in zeama lui fierbinte ,groasa si acra, nu simte ca traieste. Sevele vietii romanesti trec prin ciorba? De ce nu? " (Radu Anton Roman)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe,
  • 1 morcov,
  • 1 pastarnac,
  • o bucata telina,  
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 2-3 linguri bulion,
  • sare, piper macinat ,piper boabe,  cimbru, boia dulce,
  • carne de porc afumata - daca nu e post
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa ,telina, rosiile, morcovul ,pastarnacul si ardeii grasi -toate tocate marunt. Tot acum se adauga si carnea de porc (-daca se foloseste-), fiarta mai intai pe jumatate separat si taiata in bucati mici.


Daca zeama se mai fierbe inca o ora " toata chestia devine un miracol" Se adauga bulion, sare, piper si cimbru dupa gust . Se mai fierbe 10-12 minute si gata! " ninge cu patrunjel ,imbracand in straie de primavara zana buna a noptilor de iarna, care numai cu paine de tara si ceapa stropita cu otet de mere , isi arata superbele puteri."

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

babi5 1

25.06.2013, 19:23

Krystyan Trendy 1

11.11.2013, 08:59

buna ciorbica

Bya Ralu 1

15.12.2013, 15:37

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de pui