Ciorbica de pui cu taitei de casa

de Georgiana78 in Ciorbe, 21 Iul 2012 | 3339 vizualizari

 

Eu iubesc taiteii de casa inca din copilarie....asa ca daca am ocazia ii folosesc cat de des pot...! Am ales sa fac o ciorbica mai usoara fiind foarte cald afara sa fie mai dietetica! Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 5 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 ml bors de casa
  • 3 rosii mari curatate de coaja si date pe razatoare
  • leustean
  • sare dupa gust

Pt. taitei : 1 ou + sare + 1 lingura ulei + faina cat cuprinde sa fie aluatul tare

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbica de pui cu taitei de casa:

- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si se lasa intins pe un tocator ca sa se usuce putin


- se pune la fiert in 2 litri de apa pulpele spalate si taiate cubulete, ceapa tocata si morcovul si se lasa la fiert pana se inmoaie putin toate


- se curata cartofii, ardeiul si se taie in cubulete potrivite si dupa ce s-au inmuiat carnea si morcovul se adauga si ele in oala si se lasa la fiert la foc potrivit


- se adauga in ciorba si taiteii si se lasa la fiert pana acestia se umfla si se inmoaie


- separat se pune la fiert borsul impreuna cu rosiile date pe razatoare si se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga o lingura sare pt gatit (mare) si se lasa sa mai dea odata in clocot


- dupa ce s-au fiert si taiteii din ciorba se adauga borsul cu rosiile, se lasa sa mai fiarba pana clocoteste apoi se adauga leusteanul tocat si se mai potriveste de sare


- se mai da 2-3 clocote si se trage oala de pe foc



TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana si ardei iute

2

la servire se presara deasupra patrunjel proaspat tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Georgiana78 1

23.07.2012, 18:49

Dorin pai, asa o fi....

jolygina 1

20.08.2012, 22:31

foarte buna

Georgiana78 1

23.08.2012, 16:15

Jolygina, iti multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pide cu branza si spanac
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui