Ciorbă de praz cu costiţă afumată

de portiadelumina in Ciorbe, 17 Dec 2013 | 1885 vizualizari

 

Înainte de a începe postul am zis să încerc prazul de anul ăsta, aşa, ca o trecere de la alimentaţia care este socotită a fi "de dulce". Aşa că am făcut trecerea combinând gustul sănătos al legumelor cu cel îmbietor şi original al coastei afumate. A ieşit o ciorbă bună, un borş bun, căci zeama de varză încă nu se acrise.
Şi mă opresc aici cu introducerea, nu de alta, dar n-aş vrea să reţin prea mult timpul cu cititul, asta aşa, că la data de azi v-oţi fi pregătind cu cele ale porcului. :D
Poza finală am făcut-o în fugă, aşa că nu puneţi preţ pe pixeli ci pe gust. :))

 

INGREDIENTE

  • 5 fire de praz
  • 4 cepe (am folosit ceapă de apă)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei capia roşu
  • ţelină
  • păstârnac
  • sare
  • 3-4 cartofi
  • 300 gr costiţă afumată
  • 500 cl borş
  • 6 litri apă
  • 70 cl ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de praz cu costiţă afumată:

Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.


Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă, pentru a nu se topi la fierbere.


Legumele tăiate se călesc în ulei până se rumenesc un pic, adăugându-se imediat şi costiţa tocată. Se adaugă apou apa necesară fierberii şi se lasă la fiert până când cartoful şi morcovul (care fierb mai greu) sunt pătrunse bine. Spre final se adaugă borşul fiert separat şi se potrivşte la gust gust după dorinţa fiecărui bucăar.


Am preferat să nu pun verdeaţă pentru că deja abuzez de ea în timpul postului. :D


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

un gust bun se obţine dacă se călesc legumele înainte, desigur, dimpreună cu costiţa

2

borşul trebuie fiert înainte de a se pune în ciorbă

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de praz cu costiţă afumată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

portiadelumina 1

18.12.2013, 09:32

Mulţumesc frumos, Alina!

jolygina 1

18.12.2013, 09:40

portiadelumina 1

18.12.2013, 10:26

Mulţumesc frumos, Gina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de praz cu cartofi