Ciorbă de praz cu costiţă afumată

de portiadelumina in Ciorbe, 17 Dec 2013 | 6999 vizualizari

 

Înainte de a începe postul am zis să încerc prazul de anul ăsta, aşa, ca o trecere de la alimentaţia care este socotită a fi "de dulce". Aşa că am făcut trecerea combinând gustul sănătos al legumelor cu cel îmbietor şi original al coastei afumate. A ieşit o ciorbă bună, un borş bun, căci zeama de varză încă nu se acrise.
Şi mă opresc aici cu introducerea, nu de alta, dar n-aş vrea să reţin prea mult timpul cu cititul, asta aşa, că la data de azi v-oţi fi pregătind cu cele ale porcului. :D
Poza finală am făcut-o în fugă, aşa că nu puneţi preţ pe pixeli ci pe gust. :))

 

INGREDIENTE

  • 5 fire de praz
  • 4 cepe (am folosit ceapă de apă)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei capia roşu
  • ţelină
  • păstârnac
  • sare
  • 3-4 cartofi
  • 300 gr costiţă afumată
  • 500 cl borş
  • 6 litri apă
  • 70 cl ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de praz cu costiţă afumată:

Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.  

Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă, pentru a nu se topi la fierbere. 

Legumele tăiate se călesc în ulei până se rumenesc un pic, adăugându-se imediat şi costiţa tocată. Se adaugă apou apa necesară fierberii şi se lasă la fiert până când cartoful şi morcovul (care fierb mai greu) sunt pătrunse bine. Spre final se adaugă borşul fiert separat şi se potrivşte la gust  gust după dorinţa fiecărui bucăar.

Am preferat să nu pun verdeaţă pentru că deja abuzez de ea în timpul postului. :D

Poftă bună!

TIPS-URI

1

un gust bun se obţine dacă se călesc legumele înainte, desigur, dimpreună cu costiţa

2

borşul trebuie fiert înainte de a se pune în ciorbă

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de praz cu costiţă afumată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz cu ciuperci