Ciorba de pui a la grec

de La Ancuta in Ciorbe, 5 Feb 2011 | 8118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceasca orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie.
Dupa ce a fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca. Desfacem carnea de pe oase si o taiem fasii.
Curatam ceapa si o tocam marunt, la fel restul legumelor. Punem legumele la fiert in supa in care am fiert carnea.


Spalam orezul in mai multe ape si il adaugam in ciorba, dupa ce legumele au fiert 5-10 minute.
Lasam sa fiarba , iar cand legumele si orezul sunt aproape gata adaugam carnea.


Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si cu un polonic turnam supa in fir subtire, amestecand continuu. Adaugam supa pana cand amestecul de galbenusuri se apropie de temperatura ciorbei.
Dam apoi oala deoparte si turnam galbenusurile cu smantana amestecand la suprafata ciorbei. Punem iar pe foc si mai lasam sa dea cateva clocote.


Potrivim de sare si stingem focul. Adaugam patrunjel verde.
Servim calda cu patrunjel verde tocat si zeama de lamaie, dupa gust.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

07.02.2011, 21:01

alinaD 1

15.02.2011, 21:43

tocmai ce am terminat de gatit ciorba, este foarte gustoasa,nu ma asteptam sa imi placa atat de mult,mie si familiei mele.Nu am mai pus orezul si a iesit foarte buna

La Ancuta 1

15.02.2011, 23:04

Alina ma bucur ca v-a placut ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei