Ciorba de pui A la Grec

de Aletta in Ciorbe, 9 Iul 2015 | 1528 vizualizari

 

De cand tot mi-am propus sa fac faimoasa ciorba de pui a la grec, dar recunosc mi-a fost teama ca nu imi va iesii. A iesit foarte buna si gustoasa,nu ca ciorba de pui a la grec pe care am mancat-o la restaurant, posibil sa fii fost cu smantana si eu am facut-o cu galbenus si zeama de lamaie. Important e ca mi-a reusit si cu siguranta data viitoare imi va reusii ca la restaurant ....

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa micut de 600,700 grame
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa alba
  • 2 cartofi mici
  • o cana mica de orez
  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • sare, piper
  • Delikat
  • oregano
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui A la Grec:

Puiul se spala si se sterge bine.


Se pune intr-o oala de 4 l apa, puiul, sare si se lasa pana clocoteste si se spumeaza.


Se i-a spuma si se adauga morcovul,pastarnacul, telina date pe razatoare si ceapa tocata marunt.


Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic o ora.


Cu 20 de minute, adaugam orezul si cartofii cubulete mici.


Dupa ce puiul a fiert, se scoate pe o farfurie, se lasa cateva minute la racit si se toaca bucati mici si se adauga inapoi in ciorba.


Intre timp pregatim galbenusurile si zeama de lamaie. Zeama de lamaie se adauga in fir subtire pana se omogenizeaza toata compozitia.


Luam oala de pe foc si cand a incetat sa clocoteasca, luam un polonic de ciorba si il adaugam in compozitia de galbenusuri.


In fir subtire, turnam inapoi in oala cu ciorba si mai lasam pe foc pana da un clocot.


Se condimenteaza dupa gust si la sfarsit se adauga oregano.

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai bun, se foloseste carne de pui de casa.

2

Oregano ii asigura o aroma deosibita ciorbei.

3

Pentru un gust si mai acrisor, se mai poate adauga zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui A la Grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Aletta 1

10.07.2015, 08:08

Andra_Constantinescu 1

14.07.2015, 22:57

Buna!

Aletta 1

15.07.2015, 09:59

Multu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui