Ciorba de pui A la Grec

de Aletta in Ciorbe, 9 Iul 2015 | 3425 vizualizari

 

De cand tot mi-am propus sa fac faimoasa ciorba de pui a la grec, dar recunosc mi-a fost teama ca nu imi va iesii. A iesit foarte buna si gustoasa,nu ca ciorba de pui a la grec pe care am mancat-o la restaurant, posibil sa fii fost cu smantana si eu am facut-o cu galbenus si zeama de lamaie. Important e ca mi-a reusit si cu siguranta data viitoare imi va reusii ca la restaurant ....

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa micut de 600,700 grame
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa alba
  • 2 cartofi mici
  • o cana mica de orez
  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • sare, piper
  • Delikat
  • oregano
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui A la Grec:

Puiul se spala si se sterge bine.

Se pune intr-o oala de 4 l apa, puiul, sare si se lasa pana clocoteste si se spumeaza.

Se i-a spuma si se adauga morcovul,pastarnacul, telina date pe razatoare si ceapa tocata marunt.

Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic o ora.

Cu 20 de minute, adaugam orezul si cartofii cubulete mici.

Dupa ce puiul a fiert, se scoate pe o farfurie, se lasa cateva minute la racit si se toaca bucati mici si se adauga inapoi in ciorba.

Intre timp pregatim galbenusurile si zeama de lamaie. Zeama de lamaie se adauga in fir subtire pana se omogenizeaza toata compozitia.

Luam oala de pe foc si cand a incetat sa clocoteasca, luam un polonic de ciorba si il adaugam in compozitia de galbenusuri.

In fir subtire, turnam inapoi in oala cu ciorba si mai lasam pe foc pana da un clocot.

Se condimenteaza dupa gust si la sfarsit se adauga oregano.

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai bun, se foloseste carne de pui de casa.

2

Oregano ii asigura o aroma deosibita ciorbei.

3

Pentru un gust si mai acrisor, se mai poate adauga zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui A la Grec" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra cu carne de pui