Babgulyas cu carne de vitel

de mihaelar63 in Ciorbe, 10 Ian 2016 | 1384 vizualizari

 

Babgulyasul este una dintre cele mai  apreciate ciorbe  unguresti . Se prepara cu fasole boabe si de regula cu carne de vita matura .Este foarte picanta si  servita mai groasa , aproape  ca o  tocana . Pentru consistenta ,se aduga , galuste de faina sau cartofi [ care se fierb pana se omogenizeaza in zeama ],ori nap .  Gustul special este dat de mirodeniile / condimentele, folosite : maghiran , cimbru , chimen . Am  preparat reteta dupa o temeinica documentare culinara de pe siteurile unguresti .   Eu am folosit un os  de vitel cu multa carne de la spata . Reteta originala prevede carnea sa fie taiata cuburi si sa se prajeasca initial cu legumele .
 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg os vitel cu carne
  • 150 gr slaninuta proaspat afumata
  • 100 ml ulei
  • 1 kg faole cu bob mare prefiarta [ din congelator cultivata personal ]
  • 5 morcovi mici
  • 5 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2 cartofi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 10 boabe piper negru
  • 2 foi dafin
  • 2 lingurite boia rosie de ardei
  • 2 linguri pasta ardei cu telina
  • 2 lingurite sare de Himalaya
  • 2 ingurite pudra chimen
  • 1 lingurita ,, Eros Pista '' pasta iute de ardei ;
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta maghiran
  • Patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Babgulyas cu carne de vitel:


  1. Pentru grabirea procesului de pregatire am pus osul cu carne sa fiarba in apa cu sare in oala sub presiune . Am fiert in plus carnea sa fiu sigura ca este patrunsa .

  2. Legumele curatate si spalate au fost tocate .

  3. Pentru inceput am calit ceapa si morcovii .

  4. Am adugat ardeiii , telina si condimentele rosii : boiaua , pasta de ardei iuti .

  5. Am amestecat de doua ori si rapid am pus imediat rosiile tocate si slaninuta .

  6. Am mai amestecat de doua ori si am pus cam un litru de apa . Sarati usor .

  7. Atentie!!! Boiaua de ardei daca se prajeste devine amaruie .

  8. Adugati mirodeniile/condimentele : boabe piper , frunze dafin , maghiran , cimbru , chimen .

  9. Tot acum se pun si cartofii taiati cuburi foarte mici . Acestia se fierb pana se ,, pierd '''in zeama si au rolul de a-i da consistenta .

  10. Fierbeti 20 minute si adugati zeama si osul cu carne . Fierbeti impreuna pana legumele sunt patrunse .

  11. La sfarsit am pus boabele de fasole si am portionat cuburi carnea .

  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  13. Serviti ciorba fierbinte garnisita cu frunze de patrunjel verde .

 

TIPS-URI

1

Atentie!!! Boiaua de ardei daca se prajeste devine amaruie .

2

La un ,, eterem''- restaurant ce se respecta babgulyasul este servit cu paine de casa . Pe masa se gaseste ,,eros pista '' pasta de ardei iute si la cerere ceapa rosie si ardei iute .

3

Te trec toate caldurile pana-l servesti dar este o experienta culinara de neuitat :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Babgulyas cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

mihaelar63 1

11.01.2016, 23:29

Aceasta ciorba este foarte usora , digestiva pentru ca contine ierburi ce ajuta aceasta : cimbru , maghiran si chimen

anca_rm 1

12.01.2016, 08:58

hmmmm o bunatate , daca e si picanta atunci chiar e un deliciu

mihaelar63 1

12.01.2016, 09:41

Anca stie , ce este bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde