Ciorba de pui a la grec

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 5 Iul 2018 | 1321 vizualizari

 

E delicioasă, cred ca am sa mai fac curând, mai ales că ne place acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 500 g aripi de pui
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă
  • 2 gălbenușuri
  • 50 g orez
  • 200 g smântână
  • Zeama de la o lămâie
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • Sare
  • 10 boabe piper
  • 3-4 foi de dafin
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă.
Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3 litri de apă cu sare si boabe de piper. Am luat spuma de deasupra când a început să fiarbă.
Am tăiat ceapa și zarzavatul cubulete, dar am lăsat jumătate de morcov ptr mai târziu. Când carnea a fiert vreo jumătate de oră, am adăugat legumele și foile de dafin și am mai lăsat să fiarbă 10-15 minute.
Jumătatea de morcov am dat-o pe răzătoarea mică și am călit-o puțin în ulei cât să lase culoare. Apoi am adăugat totul la ciorbă împreună cu orezul spălat.
După ce a fiert și orezul, am stins focul și am adăugat smântâna amestecată cu galbenușurile și zeama de lămâie, după ce le-am amestecat și cu putina ciorba fierbinte. Verdeața tocată se pune în ultimele 5 minute în care fierbe ciorba sau cand o servim, cum preferă fiecare.
Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Eu am mai adăugat un mic ardei întreg la fiert pentru aroma, pe care ulterior l-am scos din ciorbă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Corinuta 1

09.07.2018, 17:48

Mersi Rahela!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:01

Imi place mult!

dantes 1

13.07.2018, 11:01

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmale cu crupe-reteta de post

de abetina 3

ieri la 15:26

Porc cu taitei lati si cascaval afumat

ieri la 12:55

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec