Ciorba de pui a la grec

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 5 Iul 2018 | 12436 vizualizari

 

E delicioasă, cred ca am sa mai fac curând, mai ales că ne place acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 500 g aripi de pui
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă
  • 2 gălbenușuri
  • 50 g orez
  • 200 g smântână
  • Zeama de la o lămâie
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • Sare
  • 10 boabe piper
  • 3-4 foi de dafin
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă.
Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3 litri de apă cu sare si boabe de piper. Am luat spuma de deasupra când a început să fiarbă.
Am tăiat ceapa și zarzavatul cubulete, dar am lăsat jumătate de morcov ptr mai târziu. Când carnea a fiert vreo jumătate de oră, am adăugat legumele și foile de dafin și am mai lăsat să fiarbă 10-15 minute.
Jumătatea de morcov am dat-o pe răzătoarea mică și am călit-o puțin în ulei cât să lase culoare. Apoi am adăugat totul la ciorbă împreună cu orezul spălat.
După ce a fiert și orezul, am stins focul și am adăugat smântâna amestecată cu galbenușurile și zeama de lămâie, după ce le-am amestecat și cu putina ciorba fierbinte. Verdeața tocată se pune în ultimele 5 minute în care fierbe ciorba sau cand o servim, cum preferă fiecare.
Poftă bună!

TIPS-URI

1

Eu am mai adăugat un mic ardei întreg la fiert pentru aroma, pe care ulterior l-am scos din ciorbă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

dantes 1

13.07.2018, 11:01

Buna!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 10:57

Carmen ElenaNemes 1

10.07.2020, 17:11

Foarte buna.preferata mea.dar de ce nu ai pus toate legumele la calit ?iasa mai buna si da mai multa culoare.eu asa o fac.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui