Ciorba de fasole alba de post.

de dicarmencitta1957 in Supe/Ciorbe, 24 Mar 2010 | 2289 vizualizari

 

by dicarmencitta
Aceasta ciorbica este preferata mea,baietii mei nu se bucura cand avem mancare de post,dar cand nu este post si o fac cu coasta afumata,se mananca rapid.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr fasole alba uscata.
  • 2 morcovi.
  • 1 radacina pastarnac.
  • 1 bucata radacina telina.
  • 2 cartofi roz.
  • 1 litru bors.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • tarhon,
  • cimbru.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole alba de post.:

 Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in a treia apa pregatesc ciorba.Pun fasolea fiarta in 3 l de apa deja clocotita.Arunc apa de cel putin doua ori,ca sa evit problemele cu stomacul.Curatam legumele:morcovul,cartoful,radacina de pastarnac si telina,le tocam si le vom pune la fiert in cea de a treia apa.

Cand toate zarzavaturile sunt gata fierte,asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper proaspat macinat roz,cimbru,tarhon si cine doreste poate sa puna si cateva linguri de bulion. Eu o acresc cu bors de la tarani si fac si un mujdei de usturoi cu smantana sau cu iaurt,dar acum fiind in postul pastelui nu am mai facut niciun mujdei,am mancat-o cu ceapa rosie si cubulete de paine coapte in cuptor.Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole alba de post." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

25.03.2010, 00:22

felicitari arata grozav de bine si mie imi place tare mult cu ceapa e grozava

nadina73 1

25.03.2010, 00:23

5 furculite mari de la mine

Dana Cristea - pusikmea 1

25.03.2010, 06:56

si eu sunt innebunita dupa ciorba de fasole, dar ceapa face totulam inghitit in sec

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!