Ciorba de fasole alba de post.

de dicarmencitta1957 in Supe/Ciorbe, 24 Mar 2010 | 2533 vizualizari

 

by dicarmencitta
Aceasta ciorbica este preferata mea,baietii mei nu se bucura cand avem mancare de post,dar cand nu este post si o fac cu coasta afumata,se mananca rapid.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr fasole alba uscata.
  • 2 morcovi.
  • 1 radacina pastarnac.
  • 1 bucata radacina telina.
  • 2 cartofi roz.
  • 1 litru bors.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • tarhon,
  • cimbru.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole alba de post.:

Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in a treia apa pregatesc ciorba.Pun fasolea fiarta in 3 l de apa deja clocotita.Arunc apa de cel putin doua ori,ca sa evit problemele cu stomacul.Curatam legumele:morcovul,cartoful,radacina de pastarnac si telina,le tocam si le vom pune la fiert in cea de a treia apa.


Cand toate zarzavaturile sunt gata fierte,asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper proaspat macinat roz,cimbru,tarhon si cine doreste poate sa puna si cateva linguri de bulion. Eu o acresc cu bors de la tarani si fac si un mujdei de usturoi cu smantana sau cu iaurt,dar acum fiind in postul pastelui nu am mai facut niciun mujdei,am mancat-o cu ceapa rosie si cubulete de paine coapte in cuptor.Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole alba de post." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

nadina73 1

25.03.2010, 00:22

felicitari arata grozav de bine si mie imi place tare mult cu ceapa e grozava

nadina73 1

25.03.2010, 00:23

5 furculite mari de la mine

Dana Cristea - pusikmea 1

25.03.2010, 06:56

si eu sunt innebunita dupa ciorba de fasole, dar ceapa face totulam inghitit in sec

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu orez