Ciorba de pui cu legume

de georgiana_22 in Supe/Ciorbe, 4 Iun 2017 | 1943 vizualizari

 

A venit vara, caldurica si mi s-a facut pofta de o ciorba. Am facut cu ce aveam prin casa fara sa mai merg la supermarket sau la piata. Desi am folosit zarzavat la borcan, in loc de legume proaspete, a iesit delicioasa. Spor la treaba si pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui cu os
  • 2 cepe potrivite
  • 4 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • 3 linguri mari de zarzavat la borcan (contine ardei, patrunjel, radacinoase albe)
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura leustean tocat
  • 1 manunchi patrunjel verde
  • 1 varf de lingura de sare de lamaie
  • 1 lingura delicat Secretul Gustului de Gaina
  • sare dupa gust (am pus o lingurita pentru ca zarzavatul era sarat)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu legume:

Am taiat o jumatate de piept de pui pe care am asezat-o deoparte pentru altceva si am pus jumatatea ramasa, cu tot cu os, intr-o oala la fiert cu apa (cat sa acopere cu 2 degete carnea). Am pus si putina sare.


Dupa ce a dat primul clocot, am scos carnea intr-o farfurie si am aruncat apa respectiva.


Am tocat ceapa, morcovul, am taiat cartofii cat pentru ciorba (fiind potriviti, am taiat in jumatate, apoi in doua pe lungime si in 4). Puiul scos si clatit cu apa rece, l-am taiat bucatele potrivite, la fel ca cele de cartofi.


Am pus la calit in ulei incins, ceapa si morcovul. Am adaugat cartofii si dupa aceea apa cat sa cuprinda. La primul clocot, am adaugat carnea si zarzavatul, apoi am mai adaugat treptat apa. Am adaugat bulionul, iar cu 10 minute inainte delicatul si am mai pus putina sare. Spre final, am adaugat patrunjelul tocat marunt si leusteanul, am oprit si am lasat acoperita cu un capac inca 5 minute.

 

TIPS-URI

1

Apa care se adauga, daca este calda, ajuta la fierbere;

2

Varful de sare de lamaie l-am pus ca sa ma asigur ca nu are un gust dulceag. (imi plac ciorbele acrute);

3

De preferat sa se foloseasca legume proaspete (am folosit ce am avut prin frigider);

4

Am pus apa cat sa fie potrivit de zemoasa ciorba;

5

Se fierbe la foc mic ca sa aiba gust mai bun;

6

Se poate servi cu ardei si smantana;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Cioba cu legume si perisoare de pui