Ciorba de pui cu loboda de gradina si smantana

de mihaelar63 in Retete Delikat, 5 Iul 2018 | 2776 vizualizari

 

 Loboda verde de gradina este una din verdeturile mele preferate.  De o culoare minunata, are o textura catifelata, matasoasa si un gust fabulos acrisor. In plus imi mai place pentru ca nu-si schimba mult culoarea la preparare. Gustul de verdeata a fost subliniat prin folosirea amestecului natural 100% cu ierburi de gradina de la Delikat.
Cu aceasta reteta se obtine facil o ciorba foarte gustoasa, hranitoare si sanatoasa.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacam de pui -de casa
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri orez
  • 3 cepe verzi
  • 4 catei usturoi
  • 4 maini frunze cu loboda de gradina
  • 2 ardei iuti rosii
  • 1 lingura amestec ierburi de gradina de la Delikat (patrunjel, ceapa, hasmatuchi, usturoi, arpagic, piper negru, curcuma, faina de mustar )
  • 1 pahar mare cu smantana -20% grasime
  • 1 lamaie -zeama
  • sare de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu loboda de gradina si smantana:

  1. Tacamul de pui se curata bine, se spala si se pune la fiert in apa cu sare.
  2. Spalati bine planseta, cutitul, chiuveta si mainile dupa ce ati manipulat puiul.
  3. Curatati, spalati si maruntiti ceapa verde si usturoiul.
  4. Caliti usor ceapa, usturoiul si orezul in ulei.
  5. Turnati deasupra zeama de la pui.
  6. Tacamurile de pui se pot servi direct in ciorba sau daca doriti separat.
  7. Dupa 10 minute de fierbere la foc potrivit orezul deja este suficient de fiert.
  8. Spalati si taiati fasii frunzele de loboda.
  9. Spalati si taiati rondele ardeiul iute rosu.
  10. Intr-un vas separat diluati smantana cu zeama calda de pui.
  11. Reduceti intensitatea fierberii si adugati smantana diluata treptat, amestecand incet.
  12. Adaugati fasiile de loboda si ardeiul iute rosu.
  13.  Dati gust ciorbei cu ierburile de gradina de la Delikat, amestecati si trageti oala de pe foc.
  14. Nu este nevoie ca frunzele sa se fiarba. Este suficient doar cat se oparesc usor. Astfel loboda nu-si va pierde calitatile nutritive.
  15. Ardeiul iute va aduce un gust picant  placut.
  16.  Acriti dupa plac cu zeama de lamie proaspat stoarsa.
  17. La sfarsit gustati si sarati daca este nevoie.         
  18.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Loboda de gradina are o textura fina si un gust usor sarat acrisor. Contine vitamina K si de doua ori mai multa vitamina C decat lamaile. Aici mai multe informatii : https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2015/04/28/leacuri-din-gradina-loboda-11-16-33.

2

Amestecul cu ierburi de gradina de la Delikat (patrunjel, ceapa, hasmatuchi, usturoi, arpagic, piper negru, curcuma, faina de mustar) s-a potrivit foarte bine cu ciorba mea de pui cu smantana si loboda.

3

Nu este nevoie ca frunzele sa se fiarba, este suficient doar cat se oparesc usor. Astfel loboda nu-si va pierde calitatile nutritive.

4

Ardeiul iute va aduce un gust picant placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu loboda de gradina si smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc la cuptor