Ciorba de rata cu galuste de gris

de merisor in Ciorbe, 17 Feb 2019 | 762 vizualizari

 

Nu suntem mari consumatori de carne de rață, dar ciorba aceasta ne place mult și ne mai place în combinație cu varza.

 

INGREDIENTE

    • carnea de la o rață fragedă, de curte
    • 4 l apă
    • 2 cepe mari, galbene
    • 2 morcovi
    • 1 rădăcină de pătrunjel
    • 1 rădăcină de păstârnac
    • 1/2 rădăcină de țelină
    • sare
    • piper
    • 1 legătură pătrunjel verde
    • 2 crenguțe verzi, de țelină
    • Pentru găluște:
    • 2 ouă mari
    • 6 linguri cu vârf de griș
    • sare
    • piper
    • 1 lingură grăsime de rață, topită
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata cu galuste de gris:

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.


Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să se pătrundă.


Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în ciorbă, după cele 30 de minute de fiert.


Lăsăm ciorba să fiarbă la foc mediu, acoperind vasul cu capac.


Pentru că rața a avut multă grăsime, am mai separat din ea pe parcursul fierberii, luând cu lingura de deasupra ciorbei.


Va fi foarte bună la alte mâncăruri.


Pentru prepararea găluștelor de griș, spargem ouăle într-un bol și le batem bine cu furculița, presărate cu sare și un praf de piper.


Adăugăm o lingură din grăsimea de rață, răcită și încorporăm grișul, lingură cu lingură.


Compoziția nu trebuie să fie tare, dar nici foarte moale.


Oricum, prima gălușcă o vom testa, ca să ne dăm seama dacă mai necesită griș.


Lăsăm compoziția pentru găluște să se odihnească 10 minute.


Luăm cu o linguriță din compoziție și o scufundăm în ciorbă.


Așteptăm să se ridice la suprafață.


Dacă s-a ridicat exact cum am scufundat-o, fără a se împrăștia, înseamnă că este bună compoziția.


Formăm și restul de găluște și le lăsăm să fiarbă, până se ridică la suprafață.


Adăugăm, apoi, frunzele de țelină tocate mărunt.


Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper.


După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.


Această ciorbă din carne de rață cu găluște de griș, este foarte gustoasă și sățioasă!


Carnea de rață are un gust dulceag, iar ciorba se poate acri în timpul servirii cu puțină zeamă de lămâie.


Noi o preferăm dulceagă pe aceasta, nu-i stricăm gustul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 12:43

Foarte gustoasa!

-Licurici- 1

20.02.2019, 08:57

Foarte buna!

mihaelar63 1

06.03.2019, 23:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu galuste