Ciorbă de roşii cu dovlecei

de carmenvlad in Ciorbe, 18 Aug 2011 | 13835 vizualizari

 

Toată aroma legumelor de vară este cuprinsă în această ciorbă de roşii cu dovlecei

 

INGREDIENTE

  • 5 roşii mari, coapte bine
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei usturat verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceşcuţă orez
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui, Floriol
  • 2.5 l apă
  • 1 legătură leuştean
  • 1/2 linguriţa sare
  • 1 linguriţă Maggi, secretul gustului pentru legume
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • Câteva boabe de piper roşu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de roşii cu dovlecei:

Preparare Ciorbă de roşii cu dovlecei



Se curăţă legumele, se spală cu apă rece, se toacă mărunt şi dovlecelul se taie cubuleţe. Într-o tigaie se pune uleiul, se căleşte ceapa, morcovul, usturoiul zdrobit şi ardeiul gras. Din când în când se mai pune puţină apă. Se adaugă dovlecelul şi apoi roşiile date la robot. Se lasă să mai dea câteva clocote (totul durează 8-10 minute) şi apoi se opreşte focul. Se pun 2.5 l apă într-o oală, se pune sarea, boabele de piper şi se pune la fiert. Când apa a dat în clocot se răstoarnă zarzavatul călit. Se adaugă secretul gustului, busuiocul uscat, se acoperă oala şi se mai fierbe 20 de minute. Se spală orezul şi se adaugă peste ciorbă. Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute, se opreşte focul, se pune leuştean verde tocat mărunt, ardeiul verde usturat, se acoperă oala şi se mai lasă 10 minute.



Ciorba de roşii cu dovlecei se serveşte simplă, fără alte adaosuri, tocmai pentru a savura aroma legumelor proaspete. Este foarte buna şi rece, abia scoasă de la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de roşii cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

carmenvlad 1

21.08.2011, 09:14

Alinutzica si Eduard, va mai astept dragele mele.

Bya Ralu 1

27.08.2012, 20:58

minunata

babi5 1

23.08.2013, 17:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de zmeură

de RODIMUR 5

ieri la 23:48

Gem de caise

ieri la 08:00

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

pe 19.07 la 22:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de gaina