Ciorba de rosii cu galuste de faina

de marcela1979 in Ciorbe, 15 Iul 2011 | 4504 vizualizari

 

din amintirea copilariei mele

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei
  • 2 rosii bine coapte
  • 500 ml bulion de casa
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 100 gr faina alba
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 frunze de telina
  • cateva frunze de leustean
  • vegeta,piper
  • 1 lingura de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu galuste de faina:

Se pun apa cam 4 l la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga ceapa tocata,apoi zarzavatul curatat si tocat marunt.Cand zarzavatul e pe jumatate fiert se adauga 1 lingura de ulei si rosiile curatate de pielita si tocate ,apoi bulionul.


Intre timp se bat ouale cu faina alba pana ajunge la consistenta unei smantani mai groase.Cand zarzavatul e fiert se lasa ciorba sa fiarba la foc foarte mic si cu o lingura se face astfel:se baga lingura in ciorba,se ia din aluat si se da drumul la galuscuta in ciorba si tot asa pana se termina aluatul.Se lasa sa mai fiarba 7-8 min,apoi se adauga vegeta si piper dupa gust,si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot si gata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ionela2682 1

18.07.2011, 22:15

de aste chiar ca nu stiam ...interesant!!

Bucataras Medi 1

21.07.2011, 10:15

nici eu nu stiam.............trebuie sa fie tare racoritoare si buna...................

babi5 1

18.06.2013, 12:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de aripioare de curcan