Ciorba de rosii cu perisoare de pui

de Merisor in Ciorbe, 14 Aug 2015 | 4702 vizualizari

 

Pentru ca am avut rosii bune de gradina, din belsug, am facut diverse preparate cu ele, printre care si aceasta ciorba gustoasa si aromata. Initial am vrut sa fac perisoare in sos de rosii, dar pe parcurs am optat pentru ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 600 g rosii bine coapte, de gradina
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • frunze si lujeri de telina
  • un praf busuioc uscat
  • un praf cimbru
  • sare dupa gust
  • un praf piper
  • 2 foi dafin
  • 3 l apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapa
  • 100 gr orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu perisoare de pui:

Tocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul.

Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut impresia ca este o ciorba simpla de carne :D

Punem apa cu o lingura de sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, formam perisoarele si le scufundam in ea.

Mie imi plac perisoarele mai mari, cam cat mingea de ping pong.

Curatam legumele si le trecem prin robot, amestecate.

Punem uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare si sotam legumele in el amestecandu-le continuu sa se soteze uniform, apoi, cand acestea inghit tot uleiul, adaugam peste ele cativa stropi de supa din vas si foile de dafin.

Decojim rosiile si le trecem prin robot.

Le adaugam peste legumele din tigaie, cand acestea sunt bine patrunse, apoi presaram sare si condimente, adaugam si frunzele de telina rupte, acoperim tigaia si o lasam la foc mic aproximativ 10 minute.

Incercam perisoarele si cand sunt bine patrunse, adaugam peste ele sosul din tigaie.

Gustam ciorba, o potrivim de sare si condimente, mai lasam vasul pe foc 10 minute pentru a se asezona bine aromele, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt. 

Este o ciorba tare gustoasa si aromata, iar mie imi place in mod deosebit, rece, de la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pirojki cu cartofi

de Caty 2

ieri la 13:39

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de purcel