Ciorba de rosii cu perisoare de pui

de Merisor in Ciorbe, 14 Aug 2015 | 5355 vizualizari

 

Pentru ca am avut rosii bune de gradina, din belsug, am facut diverse preparate cu ele, printre care si aceasta ciorba gustoasa si aromata. Initial am vrut sa fac perisoare in sos de rosii, dar pe parcurs am optat pentru ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 600 g rosii bine coapte, de gradina
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • frunze si lujeri de telina
  • un praf busuioc uscat
  • un praf cimbru
  • sare dupa gust
  • un praf piper
  • 2 foi dafin
  • 3 l apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapa
  • 100 gr orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu perisoare de pui:

Tocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul.

Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut impresia ca este o ciorba simpla de carne :D

Punem apa cu o lingura de sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, formam perisoarele si le scufundam in ea.

Mie imi plac perisoarele mai mari, cam cat mingea de ping pong.

Curatam legumele si le trecem prin robot, amestecate.

Punem uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare si sotam legumele in el amestecandu-le continuu sa se soteze uniform, apoi, cand acestea inghit tot uleiul, adaugam peste ele cativa stropi de supa din vas si foile de dafin.

Decojim rosiile si le trecem prin robot.

Le adaugam peste legumele din tigaie, cand acestea sunt bine patrunse, apoi presaram sare si condimente, adaugam si frunzele de telina rupte, acoperim tigaia si o lasam la foc mic aproximativ 10 minute.

Incercam perisoarele si cand sunt bine patrunse, adaugam peste ele sosul din tigaie.

Gustam ciorba, o potrivim de sare si condimente, mai lasam vasul pe foc 10 minute pentru a se asezona bine aromele, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt. 

Este o ciorba tare gustoasa si aromata, iar mie imi place in mod deosebit, rece, de la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de pui