Ciorba de salata cu zer si lapte batut

de Sidy in Ciorbe, 3 Mar 2011 | 3587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 salate verzi medii
  • 2 oua
  • 100 g slanina afumata
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 l zer
  • 1 l lapte batut
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata cu zer si lapte batut:

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii.

Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in grasimea lasata de slanina. Invartim repede si adaugam 1 l apa, amestecand continuu in albusurile cu usturoi si slanina, pentru ca acestea sa se desfaca in bucatele.

Adaugam salata taiata, sare si piper si mai adaugam apa daca este cazul si mararul tocat marunt.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba salata, la foc mediu.

Cand salata este fiarta adaugam zerul si mai lasam sa dea in clocot 2-3 minute apoi stingem focul sub ciorba.

Galbenusurile ramase le amestecam cu putin lapte batut, adaugam un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine, apoi rasturnam compozitia in ciorba. Invartim si adaugam restul laptelui batut. Presaram deasupra marar verde tocat si servim cu ardei iute.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu zer si lapte batut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de salata cu zer si lapte batut-0
Ciorba de salata cu zer si lapte batut-1
Ciorba de salata cu zer si lapte batut-2
Ciorba de salata cu zer si lapte batut-3
Ciorba de salata cu zer si lapte batut-4
Ciorba de salata cu zer si lapte batut-5
Ciorba de salata cu zer si lapte batut-6

COMENTARII (19)

mena29

mena29 1

04.03.2011, 10:18

mamaieelena

mamaieelena 1

05.03.2011, 19:38

argentina

argentina 1

07.06.2011, 11:45

Am incercat astazi si mi-a iesit f.f.f.f buna.Am inlocuit slaninuta cu keiser ,iar ca usturoi am folosit din cel verde , 4-5 fire din acela foarte tinar.Multumesc pentru reteta si cred ca o voi face si alta data

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53