Ciorba de salata verde cu afumatura.

de lilik in Ciorbe, 17 Iul 2013 | 5725 vizualizari

 

Ciorba asta se numara printre preferatele mele de cand eram copil si cum imi ramasesera cateva costite afumate m-am pus pe treaba.A iesit o minunatie de ciorba de salata ardeleneasca,ca la mama acasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa (rosie am pus eu)
  • 2 morcovi
  • 2-3 capatani de salata verde(ale mele erau marisoare,,ca imi place ciorba deasa)
  • 6-7 bucati de costite afumate de porc
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 2 linguri de faina
  • ulei de masline
  • 200 ml smantana groasa
  • 200 ml lapte dulce
  • usturoi dupa gust
  • 1 ou + 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu afumatura.:

Curatam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute.


Intre timp desfacem salata foaie cu foaie,o spalam,indepartam impuritatile si o rupem bucatele mici,cat sa nu iasa din lingura cand o mancam :D.


Subtiem smantana cu laptele si decojim rosiile si le pasam la blender.


Punem pe foc o cratita in care punem 5-6 linguri de ulei de masline si punem faina,cand devine usor maronie(mai mult bej) punem rosiile pasate la blender si smantana subtiata,iar daca mai este nevoie punem si 2 polonice de zeama din oala.Cand rantasul da in fiert il punem in oala de ciorba si cand incepe sa clocoteasca punem punem si salata.


Lasam sa fiarba la foc mic inca 15 minute(aproximativ,dar depinde cat de fiarta va place salata),potrivim de sare si piper si dam deoparte,lasam 2-3 minute sa se racoreasca apoi batem oul cu galbenusul cu un praf de sare si adaugam ciorba din oala pana le aducem la aceeasi temperatura,apoi punem ouale in oala impreuna cu usturoi pisat dupa gustul fiecaruia.


Mie ciorba asta imi place numai un pic calduta.

 

TIPS-URI

1

eu rup salata deoarece stiu de la altii ca daca o tai cu cutitul devine amara.

2

eu nu am pus niciodata la ciorba omleta,dar daca va place o puteti pune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu afumatura." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 12:29

foarte buna ciorbica

babi5 1

15.12.2014, 20:49

babi5 1

15.12.2014, 20:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata de padure (untisor)