Ciorba de salata verde cu afumatura.

de lilik in Ciorbe, 17 Iul 2013 | 8965 vizualizari

 

Ciorba asta se numara printre preferatele mele de cand eram copil si cum imi ramasesera cateva costite afumate m-am pus pe treaba.A iesit o minunatie de ciorba de salata ardeleneasca,ca la mama acasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa (rosie am pus eu)
  • 2 morcovi
  • 2-3 capatani de salata verde(ale mele erau marisoare,,ca imi place ciorba deasa)
  • 6-7 bucati de costite afumate de porc
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 2 linguri de faina
  • ulei de masline
  • 200 ml smantana groasa
  • 200 ml lapte dulce
  • usturoi dupa gust
  • 1 ou + 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu afumatura.:

Curatam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute.

Intre timp desfacem salata foaie cu foaie,o spalam,indepartam impuritatile si o rupem bucatele mici,cat sa nu iasa din lingura cand o mancam :D.

Subtiem smantana cu laptele si decojim rosiile si le pasam la blender.

Punem pe foc o cratita in care punem 5-6 linguri de ulei de masline si punem faina,cand devine usor maronie(mai mult bej) punem rosiile pasate la blender si smantana subtiata,iar daca mai este nevoie punem si 2 polonice de zeama din oala.Cand rantasul da in fiert il punem in oala de ciorba si cand incepe sa clocoteasca punem punem si salata.

Lasam sa fiarba la foc mic inca 15 minute(aproximativ,dar depinde cat de fiarta va place salata),potrivim de sare si piper si dam deoparte,lasam 2-3 minute sa se racoreasca apoi batem oul cu galbenusul cu un praf de sare si adaugam ciorba din oala pana le aducem la aceeasi temperatura,apoi punem ouale in oala impreuna cu usturoi pisat dupa gustul fiecaruia.

Mie ciorba asta imi place numai un pic calduta.

TIPS-URI

1

eu rup salata deoarece stiu de la altii ca daca o tai cu cutitul devine amara.

2

eu nu am pus niciodata la ciorba omleta,dar daca va place o puteti pune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu afumatura." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu zdrente