Ciorba de salata verde cu jintuiala

de ykuzus in Supe/Ciorbe, 11 Oct 2013 | 5498 vizualizari

 

Este dupa parerea mea una dintre cele mai bune ciorbe.Reteta este de la bunica mea

 

INGREDIENTE

  • salata verde(cat mai multa pt ca scade destul de tare)
  • 2 l jintuiala
  • 3 fire de usturoi verde
  • o bucata de slanina afumata
  • 2 linguri faina alba
  • sare,piper,vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu jintuiala:

Salata se spala apoi se taie dupa preferinta.


Se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare dupa ce fierbe cam 10 minute, se arunca jumate apa de pe ea si se adauga un litru jumate de jintuiala si se lasa in continuare la fiert.


Intre timp se taie slanina bucatele mici si se pune intr-un vas la prajit.


Dupa ce s-a prajit se scot bucatelele de slanina si se adauga in supa,iar in unsoarea ramasa dupa prajire se adauga usturoiul verde tocat marunt si se caleste, apoi se pune faina si se mai calesc toate inca vreo doua minute, apoi se adauga restul de jintuiala ramasa si se amesteca.


Compozitia rezultata se pune in oala cu supa,se condimenteaza dupa gust cu sare piper si vegeta.


Se mai lasa cam 5 minute la fiert apoi se poate servi.(este foarte buna atata calda cat si rece).


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu jintuiala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

16.06.2014, 01:40

Si eu stiam din copilarie de supa de salata cu jintuiala .Anul acesta ma preparat si eu si mi-a parut extraordinar de buna No , apoi esti de-a noastra , nu se poate zama de selate fara o feliuta de slaninuta sa-i dreaga gustul

ykuzus 1

25.06.2014, 14:59

si sa nu uitam de balmos langa ea ))

Andreea Caroline 1

25.06.2014, 15:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita