Ciorba de salata verde cu jintuiala

de ykuzus in Supe/Ciorbe, 11 Oct 2013 | 4877 vizualizari

 

Este dupa parerea mea una dintre cele mai bune ciorbe.Reteta este de la bunica mea

 

INGREDIENTE

  • salata verde(cat mai multa pt ca scade destul de tare)
  • 2 l jintuiala
  • 3 fire de usturoi verde
  • o bucata de slanina afumata
  • 2 linguri faina alba
  • sare,piper,vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu jintuiala:

Salata se spala apoi se taie dupa preferinta.


Se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare dupa ce fierbe cam 10 minute, se arunca jumate apa de pe ea si se adauga un litru jumate de jintuiala si se lasa in continuare la fiert.


Intre timp se taie slanina bucatele mici si se pune intr-un vas la prajit.


Dupa ce s-a prajit se scot bucatelele de slanina si se adauga in supa,iar in unsoarea ramasa dupa prajire se adauga usturoiul verde tocat marunt si se caleste, apoi se pune faina si se mai calesc toate inca vreo doua minute, apoi se adauga restul de jintuiala ramasa si se amesteca.


Compozitia rezultata se pune in oala cu supa,se condimenteaza dupa gust cu sare piper si vegeta.


Se mai lasa cam 5 minute la fiert apoi se poate servi.(este foarte buna atata calda cat si rece).


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu jintuiala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

16.06.2014, 01:40

Si eu stiam din copilarie de supa de salata cu jintuiala .Anul acesta ma preparat si eu si mi-a parut extraordinar de buna No , apoi esti de-a noastra , nu se poate zama de selate fara o feliuta de slaninuta sa-i dreaga gustul

ykuzus 1

25.06.2014, 14:59

si sa nu uitam de balmos langa ea ))

Andreea Caroline 1

25.06.2014, 15:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata