Ciorba de scarita afumata

de AndrutzaP in Ciorbe, 12 Apr 2016 | 1073 vizualizari

 

Specialitatea mea! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g scarita afumata
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • bors
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 4 linguri smantana
  • 1 legatura leustean verde
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de scarita afumata:

Spalati scaricica si puneti-o la fiert in oala sub presiune. Daca nu aveti, o puneti la fiert intr-o oala normala, numai ca va dura mai mult.


Ceapa tocata se caleste intr-o lingura de ulei. Dupa ce ceapa devine sticloasa se pune ardeiul si se mai lasa 1-2 minute. Apoi se adauga cele 3 linguri de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute.


Cand s-a fiert carnea aproape integral, adaugati cartoful taiat cubulete, morcovul si pastarnacul. Dupa ce a dat in clocot puneti ceapa calita cu bulionul. Acoperiti oala cu un capac si lasati la fiert pana se fierb legumele.


Cand legumele si carnea sunt fierte se adauga bors si sare dupa gust.


Separata, se bate oul bine cu cele 4 linguri de smantana. Opriti focul la oala si puneti peste ou 2 polonice de zeama. Omogenizati bine si adaugati compozitia in oala cu ciorba.


La sfarsit, presarati deasupra legatura de leustean tocata marunt.


Pofta buna!!


 

TIPS-URI

1

Daca nu va place smantana, puteti urma reteta intocmai, fara sa puneti smantana la sfarsit

2

Puteti folosi orice fel de carne afumata, nu neaparat scaricica

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 12:53

foarte gustoasa!

Bya Ralu 1

14.04.2016, 05:20

buna ciorba

marcela1979 1

14.04.2016, 10:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza rolls

ieri la 21:45

Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:37

Desert tort cu crema Kinder Bueno

de Meea 4

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste lipoveneasca