Ciorba de sfecla

de yafa in Ciorbe, 27 Iul 2010 | 7873 vizualizari

 

Rece sau calda, cu smantana sau natur este una din ciorbele verii.

 

INGREDIENTE

  • 500g de sfecla rosie( coapta la cuptor sau fiarta)
  • 4-5 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 1/4 de telina
  • 1 ceapa
  • tijele de la telina verde
  • 1 ardei alb
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de leustean
  • 1/2 legatura de telina
  • 2 linguri de bors magic( daca folositi bors proaspat cam 1 l )
  • sare,
  • piper
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla:

Curatam si spalam legumele. Le taiam cuburi, ceapa se toaca marunt si se inmoaie toate cu cele 2 linguri de ulei de masline. Acoperim cu multa apa si lasam sa fiarba.

Separat pregatim sfecla, pe care ori o coacem la cuptor, ori o fierbem. O taiam in cubulete. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sfecla si mai lasam sa dea cateva clocote, adaugam borsul magic si saram si piperam dupa gust. Taiam ierburile si le adaugam, stingem focul si acoperim cu un capac oala, lasam 10 minute si putem deja servi.

Se serveste cald sau rece, cu smantana sau natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare