Ciorba de sfecla rosie

de deyutzky in Ciorbe, 25 Feb 2014 | 3496 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta ciorbita si va spun sincer ca a iesit o bunatate, nici nu m-as fi gandit ca va fi atat de buuuuna!:D Este plina de vitamine si se potriveste perfect si pentru perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati sfecla rosie
  • 450-500ml bros acru
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 7-8 linguri de mix de legume(pastai, mazare, ardei etc.)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 cartofi mai mari
  • sare dupa gust
  • fidea
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie:

Curatam toate legumele si le spalam bine.

Ceapa o tocam si o adaugam la calit intr-o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei si putina apa.

Adaugam peste ceapa morcovul taiat cuburi mici si mixul de legume.

Punem acum telina taiata cuburi si adaugam cca 3,5-4 litri de apa. Punem capacul si lasam la fiert.

Sfecla o dam pe razatoarea mare si o punem intr-o oala separat in care adaugam si borsul. Dam oala pe foc si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

Sfecla se fierbe separat cu borsul pentru a nu-si pierde din culoare. Dupa ce sfecla si borsul au fiert, le punem in oala peste restul legumelor.

Adaugam acum cartofii taiati cuburi si sare dupa gust. Punem inapoi capacul si mai lasam la foc mic pana cand cartofii sunt fierti.

Inainte cu 5 minute ca ciorba sa fie gata se adauga fideaua, iar la sfarsit se pune patrunjel verde tocat.

Va doresc pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana sau cu ceapa

2

pentru a nu-si pierde culoarea, sfecla se va fierbe cu borsul separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de sfecla rosie-0
Ciorba de sfecla rosie-1
Ciorba de sfecla rosie-2
Ciorba de sfecla rosie-3
Ciorba de sfecla rosie-4
Ciorba de sfecla rosie-5
Ciorba de sfecla rosie-6

COMENTARII (22)

mihaelar63

mihaelar63 1

27.02.2014, 05:28

Da are o culoare minunata Am mai preparat ciorba cu sfecla si precis am sa mai prepar

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

27.02.2014, 10:38

marcela1979

marcela1979 1

28.02.2014, 12:17

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!