Ciorba de sfecla rosie

de deyutzky in Ciorbe, 25 Feb 2014 | 4473 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta ciorbita si va spun sincer ca a iesit o bunatate, nici nu m-as fi gandit ca va fi atat de buuuuna!:D Este plina de vitamine si se potriveste perfect si pentru perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati sfecla rosie
  • 450-500ml bros acru
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 7-8 linguri de mix de legume(pastai, mazare, ardei etc.)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 cartofi mai mari
  • sare dupa gust
  • fidea
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie:

Curatam toate legumele si le spalam bine.


Ceapa o tocam si o adaugam la calit intr-o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei si putina apa.


Adaugam peste ceapa morcovul taiat cuburi mici si mixul de legume.


Punem acum telina taiata cuburi si adaugam cca 3,5-4 litri de apa. Punem capacul si lasam la fiert.


Sfecla o dam pe razatoarea mare si o punem intr-o oala separat in care adaugam si borsul. Dam oala pe foc si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.


Sfecla se fierbe separat cu borsul pentru a nu-si pierde din culoare. Dupa ce sfecla si borsul au fiert, le punem in oala peste restul legumelor.


Adaugam acum cartofii taiati cuburi si sare dupa gust. Punem inapoi capacul si mai lasam la foc mic pana cand cartofii sunt fierti.


Inainte cu 5 minute ca ciorba sa fie gata se adauga fideaua, iar la sfarsit se pune patrunjel verde tocat.


Va doresc pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana sau cu ceapa

2

pentru a nu-si pierde culoarea, sfecla se va fierbe cu borsul separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

27.02.2014, 05:28

Da are o culoare minunata Am mai preparat ciorba cu sfecla si precis am sa mai prepar

Dana_Retetegg 1

27.02.2014, 10:38

marcela1979 1

28.02.2014, 12:17

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ruseasca