Ciorba de somon

de simona72 in Ciorbe, 2 Iun 2013 | 8104 vizualizari

 

Nu este ciorba de peste clasica care se face cu mai multe feluri de peste, mai mici si mai mari....este o ciorba usoara, rapida, cu tacimul de somon(cap, burta, sira spinarii) ceea ce se gaseste la noi in supermarket...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg tacim de somon (cap, burta, sira spinarii)
  • 3 morcovi
  • 1-2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de gogosari(facuta in casa)
  • 2-3 cartofi
  • 1 punguta mica de 100 gr taitei
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 0,5 l bors proaspat
  • frunze proaspete de leustean,patrunjel, telina
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de somon:

Bucatile de peste se spala si se curata, se pun intr-o bucata de tifon curata, se aduna capetele tifonului si se pun in apa care a dat in clocot pt ciorba, dar in asa fel incit capetele sa ne ramina afara. Lasam pe foc 10 minte, scoatem tifonul cu bucatile de somon, le lasam sa se raceasca, iar apoi alegem carnea de oase.


Morcovii, ceapa si radacina de patrunjel le taiem ca pt ciorba si le punem la calit in 2 linguri ulei de masline pt 5 minute. Adaugam 1 polonic din zeama in care a fiert pestele si mai lasam 10 minute pe foc. Punem amestecul de legume calit in apa in care a fiert pestele, punem pasta de gogosari, cartofii taiati cubulete si lasam sa mai fiarba putin. Adaugam pestele dezosat, taiteii, borsul, concentratul de legume,lasam sa fiarba toate, potrivim de sare daca mai este necesar, iar cind sunt toate fierte se adauga frunzele de patrunjel, leustean si telina taiate marunt.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

serviti cu smintina si ardei iute

2

are un gust deosebit pt ca bucatile de tacim,respectiv burta are multa grasime,dupa ce fierbe o indepartam si mincam doar carnea

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sim0na 1

03.06.2013, 11:21

N-am facut niciodata ciorbita din somon.. Cred ca-i tare buna!

simona72 1

03.06.2013, 12:42

Mena te astept, Simo incearca cu incredere

Panacris 1

04.04.2014, 08:54

De probat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui