Ciorba de somon

de simona72 in Ciorbe, 2 Iun 2013 | 25331 vizualizari

 

Nu este ciorba de peste clasica care se face cu mai multe feluri de peste, mai mici si mai mari....este o ciorba usoara, rapida, cu tacimul de somon(cap, burta, sira spinarii) ceea ce se gaseste la noi in supermarket...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg tacim de somon (cap, burta, sira spinarii)
  • 3 morcovi
  • 1-2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de gogosari(facuta in casa)
  • 2-3 cartofi
  • 1 punguta mica de 100 gr taitei
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 0,5 l bors proaspat
  • frunze proaspete de leustean,patrunjel, telina
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de somon:

Bucatile de peste se spala si se curata, se pun intr-o bucata de tifon curata, se aduna capetele tifonului si se pun in apa care a dat in clocot pt ciorba, dar in asa fel incit capetele sa ne ramina afara. Lasam pe foc 10 minte, scoatem tifonul cu bucatile de somon, le lasam sa se raceasca, iar apoi alegem carnea de oase.

Morcovii, ceapa si radacina de patrunjel le taiem ca pt ciorba si le punem la calit in 2 linguri ulei de masline pt 5 minute. Adaugam 1 polonic din zeama in care a fiert pestele si mai lasam 10 minute pe foc. Punem amestecul de legume calit in apa in care a fiert pestele, punem pasta de gogosari, cartofii taiati cubulete si lasam sa mai fiarba putin. Adaugam pestele dezosat, taiteii, borsul, concentratul de legume,lasam sa fiarba toate, potrivim de sare daca mai este necesar, iar cind sunt toate fierte se adauga frunzele de patrunjel, leustean si telina taiate marunt.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

serviti cu smintina si ardei iute

2

are un gust deosebit pt ca bucatile de tacim,respectiv burta are multa grasime,dupa ce fierbe o indepartam si mincam doar carnea

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sim0na 1

03.06.2013, 11:21

N-am facut niciodata ciorbita din somon.. Cred ca-i tare buna!

simona72 1

03.06.2013, 12:42

Mena te astept, Simo incearca cu incredere

Panacris 1

04.04.2014, 08:54

De probat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de somon