Ciorba de somon

de simona72 in Ciorbe, 2 Iun 2013 | 25513 vizualizari

 

Nu este ciorba de peste clasica care se face cu mai multe feluri de peste, mai mici si mai mari....este o ciorba usoara, rapida, cu tacimul de somon(cap, burta, sira spinarii) ceea ce se gaseste la noi in supermarket...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg tacim de somon (cap, burta, sira spinarii)
  • 3 morcovi
  • 1-2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de gogosari(facuta in casa)
  • 2-3 cartofi
  • 1 punguta mica de 100 gr taitei
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 0,5 l bors proaspat
  • frunze proaspete de leustean,patrunjel, telina
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de somon:

Bucatile de peste se spala si se curata, se pun intr-o bucata de tifon curata, se aduna capetele tifonului si se pun in apa care a dat in clocot pt ciorba, dar in asa fel incit capetele sa ne ramina afara. Lasam pe foc 10 minte, scoatem tifonul cu bucatile de somon, le lasam sa se raceasca, iar apoi alegem carnea de oase.

Morcovii, ceapa si radacina de patrunjel le taiem ca pt ciorba si le punem la calit in 2 linguri ulei de masline pt 5 minute. Adaugam 1 polonic din zeama in care a fiert pestele si mai lasam 10 minute pe foc. Punem amestecul de legume calit in apa in care a fiert pestele, punem pasta de gogosari, cartofii taiati cubulete si lasam sa mai fiarba putin. Adaugam pestele dezosat, taiteii, borsul, concentratul de legume,lasam sa fiarba toate, potrivim de sare daca mai este necesar, iar cind sunt toate fierte se adauga frunzele de patrunjel, leustean si telina taiate marunt.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

serviti cu smintina si ardei iute

2

are un gust deosebit pt ca bucatile de tacim,respectiv burta are multa grasime,dupa ce fierbe o indepartam si mincam doar carnea

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (19)

Sim0na 1

03.06.2013, 11:21

N-am facut niciodata ciorbita din somon.. Cred ca-i tare buna!

simona72 1

03.06.2013, 12:42

Mena te astept, Simo incearca cu incredere

Panacris 1

04.04.2014, 08:54

De probat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de somon