Ciorbă de spanac

de portiadelumina in Ciorbe, 29 Mar 2013 | 17345 vizualizari

 

E perioada postului mare şi e timpul când verdeţurile sănătoase sunt la mare căutare. Mie îmi place foarte mult spanacul, indiferent cum este gătit. Pentru care motiv, azi, prezint o ciorbă de spanac acrită cu borş, dar fără să fie "unsă", aşa, ca pentru o zi de vineri.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac verde
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • legume congelate (ardei verde şi roşu, ţelină, păstârnac, pătrunjel) 100 gr.
  • sare
  • 1 litru borş
  • bulion ori suc de roşii (eu am pus foarte puţin, aşa am optat)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de spanac:

Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare. După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se clăteşte sub un jet de apă rece, se scurge şi apoi se toacă.


Legumele se pun la fiert, în apa cu sare, şi când sunt bine pătrunse se adaugă spanacul lăsându-se la fiert încă 10 minute. În paralel se fierbe borşul, căci adăugat rece, tulburiseşte ciorba, şi se adugă în ciorbă la final.


Prefer să mănânc ciorba de spnac, rece, ca şi pe cele de lobodă ori salată verde.


Poftă bună să aveţi!


p.s Sper că deja v-aţi obişnuit cu faptul că pun pozele "nelucrate" cu vreun program. ;)


 

TIPS-URI

1

Se poate adăuga fidea, deşi ar îndesi prea tare ciorba.

2

Sunt cazuri, când nu avem toate legumele proaspete, când putem adăuga delikat.

3

Cine doreşte poate pune un pic de ulei, e opţional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (75)

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 10:52

imi place ciorba de spanac,mai ales rece ca e vara

portiadelumina 1

16.07.2013, 11:34

Să ştii, Ligia, e foarte bună, e foarte sănătoasă! Mulţumesc!

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 14:07

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara cu legume