Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata

de marcela1979 in Ciorbe, 13 Mai 2010 | 2377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • spanac cam 1 kg
  • macris vreo 2 maini
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina alba
  • boia dulce
  • ulei
  • slaninuta afumata
  • vegeta,piper
  • smantana 200 ml
  • 5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata:

Se spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba .


Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune ulei se adauga o lingura de faina alba,se adauga usturoiul pisat si se caleste un pic.Se stinge focul si se adauga boiaua de ardei.Cand slaninuta e fiarta se adauga zeama calda peste rantasel sa nu faca cocoloase si se adauga in oala.


Se lasa sa dea un clocot si se adauga spanacul si macrisul si se lasa sa fiarba.Se separa 2 oua si albusul se pune in oala,iar galbenusurile se freaca cu smantana,se pune din ciorba calda.Se adauga vegeta si piper si se adauga smantana cu galbenusurile se mai da un clocot si se stinge focul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

marcela1979 1

13.05.2010, 15:58

ms gaby

nadina73 1

13.05.2010, 23:14

super buna deci azi mancam 2 feluri?super 5 furci(linguri ar trebui nu?)

ExploraCuisine 1

21.02.2011, 20:39

Nu mai stiam cum se face cu rantas ciorbica aceasta, trebuie sa o incerc si in varianta asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec