Ciorba de stir (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Aug 2013 | 3383 vizualizari

 

Nu stiu daca voi folositi la prepararea mancarurilor stir.
Noua ne place mult,ca atare am preparat o ciorba de post, tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1kg frunze de stir (rosu)
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3l apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cescuta de orez
  • sare si piper dupa gust
  • rozmarin si busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stir (de post):

Curatam frunzele de stir de pe codite,apoi le spalam in mai multe ape.


Le maruntim (prin taiere),apoi le calim in doua linguri de ulei. Adaugam putina sare si piper. Calim pana scade apa lasata de stir.


Intr-o oala calim ceapa,usturoiul si ardeiul tocate marunt. Apoi adaugam rosiile si foaia de dafin. Punem stirul calit,completam cu 3l de apa.Dupa ce a dat ciorba in fiert,adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba acoperit,la foc mic 30 de minute.


La final mai condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam busuioc si rozmarin uscat.


Lasam acoperita oala cu ciorbica cel putin 5-10 minute inainte de servire, sa se intrepatrunda aromele.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

asta e varianta de post. Se poate insa prepara si cu afumatura si servita cu smantana pentru cine doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stir (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Doralinda 1

04.08.2013, 18:39

Asa constelatie! Si mie la fel!!!

alilianaa 1

04.08.2013, 19:14

tare buna, stiu cum e pentru ca am mai mancat..

Rocsi 1

04.08.2013, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus