Ciorba de stir (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Aug 2013 | 2880 vizualizari

 

Nu stiu daca voi folositi la prepararea mancarurilor stir.
Noua ne place mult,ca atare am preparat o ciorba de post, tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1kg frunze de stir (rosu)
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3l apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cescuta de orez
  • sare si piper dupa gust
  • rozmarin si busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stir (de post):

Curatam frunzele de stir de pe codite,apoi le spalam in mai multe ape.

Le maruntim (prin taiere),apoi le calim in doua linguri de ulei. Adaugam putina sare si piper. Calim pana scade apa lasata de stir.

Intr-o oala calim ceapa,usturoiul si ardeiul tocate marunt. Apoi adaugam rosiile si foaia de dafin. Punem stirul calit,completam cu 3l de apa.Dupa ce a dat ciorba in fiert,adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba acoperit,la foc mic 30 de minute.

La final mai condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam busuioc si rozmarin uscat.

Lasam acoperita oala cu ciorbica cel putin 5-10 minute inainte de servire, sa se intrepatrunda aromele.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

asta e varianta de post. Se poate insa prepara si cu afumatura si servita cu smantana pentru cine doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stir (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de stir (de post)-0
Ciorba de stir (de post)-1
Ciorba de stir (de post)-2
Ciorba de stir (de post)-3
Ciorba de stir (de post)-4
Ciorba de stir (de post)-5
Ciorba de stir (de post)-6
Ciorba de stir (de post)-7

COMENTARII (15)

Doralinda

Doralinda 1

04.08.2013, 18:39

Asa constelatie! Si mie la fel!!!

alilianaa

alilianaa 1

04.08.2013, 19:14

tare buna, stiu cum e pentru ca am mai mancat..

Rocsi

Rocsi 1

04.08.2013, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!