Ciorba de urzici cu rosii

de katty in Ciorbe, 20 Feb 2021 | 1837 vizualizari

 

Pe la noi au iesit deja urzicile, asa ca am profitat de situatie si am pregatit o ciorba cu rosii si zdrente de ou.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr urzici
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 150 gr rosii pasate
  • 1 ou
  • leustean verde
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici cu rosii:

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le scurgem intr-o sita, pastrand zeama. Tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o oala punem uleiul, morcovul ras, ceapa si un praf de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana legumele se inmoaie, amestecand ocazional. Cand legumele sunt moi stingem cu zeama in care au fiert urzicile. Cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul si fierbem 10 minute. Adaugam pasta de ardei , rosiile si urzile tocate mai marunt. Fierbem 15 minute, dupa care completam cu apa cat este nevoie.Adaugam piperul si sare, daca mai este nevoie. Cand incepe sa clocoteasca punem leusteanul. Batem oul cu o furculita intr-o cescuta. Scurgem oul in ciorba cate putin, pe dosul furculitei. Oprim focul si amestecam usor. Adaugam usuroiul. Acoperim cu un capac si mai lasam 10 minute. Servim ciorba calda sau rece cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole, cu urzici