Ciorba de vacuta

de Ina in Ciorbe, 10 Iul 2011 | 2334 vizualizari

 

O ciorba de vacuta delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de vita
  • un os de vita
  • o ceapa
  • un morcov mare
  • o capatana telina
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o cutie cu rosii in bulion
  • sare
  • 1 litru de bors 
  • leustean verde
  • smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Am oparit carnea de vita, apoi am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert in cca 3 litri apa cu sare. Am pus in oala si-un os de vita, pentru un gust mai pregnant de vita.

Legumele le-am tocat  la robot si le-am adaugat peste bucatile de vita, sa fiarba impreuna.  Cand carnea si legumele s-au fiert, indepartam osul de vita si adaugam in ciorba de vacuta 1 litru de bors, fierbinte.

Lasam ciorba de vacuta sa mai dea 2-3 clocote , potrivim de sare  si  oprim focul.  

Ciorba de vacuta se serveste cu smantana proaspata si cu mult leustean deasupra. 

 

TIPS-URI

1

Nu excludeti telina din ciorba de vacuta! Este foarte importanta in crearea gustului divin al acestui preparat.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de vacuta-0
Ciorba de vacuta-1
Ciorba de vacuta-2
Ciorba de vacuta-3
Ciorba de vacuta-4
Ciorba de vacuta-5
Ciorba de vacuta-6

COMENTARII (21)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

11.07.2011, 09:51

Lau

Lau 1

11.07.2011, 13:43

buna

horia

horia 1

12.07.2011, 01:42

este ciorba mea preferata! arata super ,iar imaginile stau marturie ,ca este o ciorba super gustoasa si sanatoasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!