Ciorba de vacuta

de ionix in Ciorbe, 31 Oct 2009 | 6222 vizualizari

 

la ciorbita asta m-a ajutat si mami :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • telina(radacina si frunze)
  • 3 cepe
  • fidea
  • 1 ardei gras
  • 500 ml suc de rosii sau rosii proaspete sua bullion (in functie de sezon si de ce aveti prin casa)
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 500 ml bors
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Carnea de vita se pune in apa rece circa o ora, schimbandu-se din cand in cand apa. Acest proces se face pentru a iesi sangele


Se fierbe bine carnea de vita, spumand din cand in cand. Eu am avut niste pulpla de vita cu os asa ca am sectionat in bucatele dupa ce am fiert carnea. Cand carnea incepe a se albi, adica fierbe, se adauga ceapa taiata cubulete, morcovul taiat rondele, ardeiul gras taiat cubulete. telina taiata cubulete, frunzele de telina legate intre ele si pastarnacul taiat fasii. Eu iarna pun zarzavat facut de mine la borcane care contine telina, rosii, patrunjel si ardei gras.


Se lasa la fiert circa 30-40 min si apoi se adauga sucul de rosii. Se mai lasa la fiert circa 10 minute si se pune si borsul. Dupa ce a dat iar in clocot se scot frunzele de telina si se pune fideaua, sarea si piperul. Se fierbe la foc mic inca 10-15 de minute, apoi se bat ouale amestecandu-se cu un pic de ciorba si se pune treptat in ciorba pentru a face zdrente de ou. Se presara patrunjel verde tocat si se serveste calda cu smantana si ardei iute.



Pofta buna!.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ionix 1

01.11.2009, 09:11

Anca, cred ca ideea cu bortsul e super buna ca nu-ti mai opreste din fiert ciorbita... sarut-mana...

ionix 1

01.11.2009, 09:12

asa-i Oana, trebuia sa pun si leustean dar am uitat de obicei imi dau seama ce-i lipseste cand o mananc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume, cu zdrențe de ouă

de RODIMUR 4

ieri la 18:40

Rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

de laura_n 6

ieri la 15:26

Desert american apple pie

de Oana 8

ieri la 15:25

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole alba