Ciorba de vacuta cu legume asortate

de monusha in Supe/Ciorbe, 18 Oct 2015 | 953 vizualizari

 

A cazut bruma si e frigut afara, asa ca m-am gandit la o ciorba care sa te incalzeasca din interior. Uitandu-ma in frigider am adunat toate legumele si avand o bucata de carne de vacutza cu os , m-am apucat voiniceste de bucatarit.
Regret ca nu am facut pozele pe parcurs , dar nu am intentionat sa postez

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de vaca cu os~ 700 gr
  • 1 ceapa mare -tocata
  • 3 morvovii potriviti-taiati rondele
  • 1 pastarnac-taiat rondele
  • o bucata de radacina telina-taiata cubulete
  • 2 fire de telina -taiate bucatele
  • 1l egatura mai mica patrunjel verde-tocat
  • 1 sfecla rosie -mijlocie taiata cubulete
  • 1 sfert varza rosie taiata marunt
  • 3 cartofi galbeni -taiat cubulete
  • o mana de vasole verde pastai -rupta in bucati mici
  • 1 ardei rosu- taiat cubulete
  • 200 ml suc de rosii-Heinz
  • sare-dupa gust
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta cu legume asortate:

Intr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori legumele.

Cind carnea s-a desfacut de pe os am scos-o afara si am taiat-o bucatele mici adaugand-o iarasi in oala cu legumele mai putin cartofii pe care i-am adaugat un pic mai tarziu. Dupa ce au fiert legumele am adaugat sucul de rosii si am mai dat un clocot.


Avand atatea legume ciorba a devenit destul de consistenta asa ca am renuntat de ai mai bate ou si am adaugat doar smanatana in bol cind am servit-o fierbinte cu paine facuta de casa si ardei iute.


Sflecla rosie cit si varza i-au dat o culoare de un rosu aprins..numai buna sa te imbie sa mananci cu ochii. Ptiticuta mea a cerut sa ii trimit a doua zi la scoala de pachetel -a manact-o toata si a zis ca a fost asa de yummy in her tummy.


va doresc pofta buna!

 

TIPS-URI

1

lasa-ti carnea sa fiarba la foc mic...pt a nu se tulbura si a putea fi spumuita

2

adauga-ti legumele care va plac sau care le aveti la indemana

3

daca va place mai acrisoara puteti adauga o lingurita zeama de lamaie sau otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu legume asortate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de dovlecel