Ciorba de vacuta cu legume asortate

de monusha in Supe/Ciorbe, 18 Oct 2015 | 3244 vizualizari

 

A cazut bruma si e frigut afara, asa ca m-am gandit la o ciorba care sa te incalzeasca din interior. Uitandu-ma in frigider am adunat toate legumele si avand o bucata de carne de vacutza cu os , m-am apucat voiniceste de bucatarit.
Regret ca nu am facut pozele pe parcurs , dar nu am intentionat sa postez

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de vaca cu os~ 700 gr
  • 1 ceapa mare -tocata
  • 3 morvovii potriviti-taiati rondele
  • 1 pastarnac-taiat rondele
  • o bucata de radacina telina-taiata cubulete
  • 2 fire de telina -taiate bucatele
  • 1l egatura mai mica patrunjel verde-tocat
  • 1 sfecla rosie -mijlocie taiata cubulete
  • 1 sfert varza rosie taiata marunt
  • 3 cartofi galbeni -taiat cubulete
  • o mana de vasole verde pastai -rupta in bucati mici
  • 1 ardei rosu- taiat cubulete
  • 200 ml suc de rosii-Heinz
  • sare-dupa gust
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta cu legume asortate:

 Intr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori legumele.
 Cind carnea s-a desfacut de pe os am scos-o afara si am taiat-o bucatele mici adaugand-o iarasi in oala cu legumele mai putin cartofii pe care i-am adaugat un pic mai tarziu. Dupa ce au fiert legumele am adaugat sucul de rosii si am mai dat un clocot.

Avand atatea legume ciorba a devenit destul de consistenta asa ca am renuntat de ai mai bate ou si am adaugat doar smanatana in bol cind am servit-o fierbinte cu paine facuta de casa si ardei iute.

Sflecla rosie cit si varza i-au dat o culoare de un rosu aprins..numai buna sa te imbie sa mananci cu ochii. Ptiticuta mea a cerut sa ii trimit a doua zi la scoala de pachetel  -a manact-o toata si a zis ca a fost asa de yummy in her tummy.

va doresc pofta buna!

TIPS-URI

1

lasa-ti carnea sa fiarba la foc mic...pt a nu se tulbura si a putea fi spumuita

2

adauga-ti legumele care va plac sau care le aveti la indemana

3

daca va place mai acrisoara puteti adauga o lingurita zeama de lamaie sau otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu legume asortate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bors cu dovlecei