Ciorba de vara

de anca_rm in Ciorbe, 23 Iul 2013 | 3794 vizualizari

 

Este foarte potrivita pentru zilele calde de vara si are putine calorii :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • 1 dovleac mic
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara:

Legumele se spala si se curata. Se taie toate si se pun in castronase separat. Eu tai ceapa pestisori, morcovii rondele, cartofii si dovlecii cubulete, varza fasii subtiri, rosia decojita se taie cubulete mici si patrunjelul marunt .

Intr-o oala se pune uleiul si se caleste putin ceapa, cand aceasta este aprope calita (translucida) se pune morcovul si se lasa si el putin la calit. Se adauga cantitatea de apa dorita (depinde cat de groasa sau subtire vreti sa fie) si se lasa sa dea in clocot. Cand clocoteste se adauga varza si cartofii. Se lasa sa fiarba si cand sunt aproape gata se pune dovleacul si rosia, sare si piper dupa gust .

Dupa ce se opreste se presara patrunjel verde daca va place .

Este o ciorba dulce (cum se face pe la noi) , se poate acri cu zeama de lamaie sau cu bors

Se poate adauga si smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi (de post)