Ciorba de vara cu pastai/fasole verde

de Sylvia in Ciorbe, 16 Iun 2011 | 17497 vizualizari

 

Am facut si mancat cu mare drag aceasta ciorba, mi-a amintit de copilarie si de bunica mea care lua un cos mic si intra in gradina. Scotea repede 2 morcovi, o ceapa verde, aduna cu maini dibace cateva maini de fasole verde si la sfarsit culegea 2-3 rosii. In drum spre casa taia o crenguta de cimbru si rupea cateva frunze de telina…in mai putin de 30 de minute toata casa mirosea a legume de vara si o minunata ciorba umplea farfuriile. Nu stiam atunci ce important e sa poti manca legume proaspete, din gradina ta dar poate intr-o zi voi putea sa cultiv la randul meu legume proaspete, pana atunci….am facut azi un drum la piatza pentru a luat totul proaspat si de la agricultori.

 

INGREDIENTE

  • fasole pastai ( eu am pus galbena si verde) ,
  • 2 morcovi de vara mici,
  • o ceapa verde mare,
  • o tija de telina,
  • 2-3 rosii decojite si taiate marunt ( fara samburi),
  • o lingura de ulei,
  • boia dulce si trio-ul meu preferat de verdeturi la aceasta ciorba : cimbru verde, frunze de telina si leustean .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara cu pastai/fasole verde:

 Povestea nu e lunga: se curata si taie pastaile de fasole, pregatim legumele rapid, spalat, curatat taiat cubulete si pornim la treaba. Intr-o lingura de ulei asezam ceapa si morcovul si tulpina de telina toate taiate cuburi. Adaugam boia dulce si dupa ce le-am lasat la foc mic pana au devenit sticloase adaugam apa rece. Punem sare si piper si lasam sa clocoteasca , moment in care vin pastaile sa completeze ciorba. Se pune o creanga de cimbru verde si se lasa la foc domol aproximatix 15-20 minute. Adaugam apoi rosiile decojite maruntite si mai lasam la foc mic 3-5 minute. La final se mai drege cu sare si se stinge focul. Se adauga leustean si telina maruntita si se lasa putin cu capac sa se povesteasca aromele intre ele. Este o minunatie de ciorba, cei care doresc pot sa puna smantana sau iaurt, eu una am vrut sa o savurez asa sa simt gustul legumelor de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara cu pastai/fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Cris2711 1

20.07.2011, 12:31

am facut si eu astazi cu fasole de acasa

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 20:10

buna ciorbica

Sylvia 1

02.12.2013, 21:18

chiar arata bine

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare- reteta video