Ciorba de varza acra cu carnati afumati

de MotanLaOale in Ciorbe, 1 Feb 2012 | 5684 vizualizari

 

Am vazut pe bucataras.ro si am vrut sa o incerc. A iesit buna buna.

 

INGREDIENTE

  • 400g carnati afumati
  • 1 varza acra mica
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 3 cartofi
  • 1 cescuta orez
  • 3 linguri ulei
  • zeama de varza (moare)
  • boia de ardei
  • 2 foi dafin
  • piper
  • cimbru
  • marar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza acra cu carnati afumati:

Carnatii se taie rondele si se prajesc in 3 linguri ulei. Cand sunt gata se scot pe o farfurie alaturi.


Zarzavatul se curata si se toaca ca pentru ciorba.


Orezul se spala si se lasa in apa rece.


Varza se taie fideluta. (Se poate pune la desarat de cu seara. Eu asa am facut.)


Se pune uleiul in care s-au prajit carnatii intr-o oala, se adauga ceapa, morcovii, albitura si se caleste 2-3 minute, dupa care se toarna apa.


Se adauga si varza tocata, foile de dafin, boia de ardei dupa dorinta, piper, cimbru si se lasa la fiert 20-25 minute.


Se adauga orezul si cartofii si se fierbe 10 minute dupa care adaugam si carnatii.


Se adauga si zeama de varza dupa gust si se mai fierbe 10-15 minute.


Se potriveste de gust se pune cimbru si marar tocat marunt se mai da un clocot si este gata.


Este foarte buna cu mamaliga rece si ceapa rosie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza acra cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

MotanLaOale 1

03.02.2012, 10:02

mena29 1

03.02.2012, 14:00

Buuuna

MotanLaOale 1

03.02.2012, 14:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca