Ciorba de varza cu os de vitel

de mihaelar63 in Ciorbe, 8 Iul 2017 | 608 vizualizari

 

 O ciorba usoara de varza se prepara rapid. Este numai buna in acest sezon.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 os mare de vitel cu carne pe el
  • 2-3 bucati de soric ade porc afumat [ de la slaninuta ]
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 linguri orez
  • 1 borcan rosii cherry proaspete sau conservate in suc propriu
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu os de vitel:


  1. Osul de vitel se pune la fiert, in apa cu sare. Dupa primele doua clocote se arunca apa, se spala bine osul si oala cu apa calda.

  2. Curatati si spalati morcovul si ceapa.

  3. Tocati marunt morcovul si ceapa.

  4. Puneti la fiert, in apa cu sare din nou, osul de vitel si soricul de porc.

  5. Se adauga in oala morcovul si ceapa maruntite, pasta de ardei si foaia de dafin.

  6. Taiati varza fideluta.

  7. Cand carnea de pe os si morcovii sunt fierti, se adauga varza taiata si orezul.

  8. Fierbeti inca 10 minute si adaugati rosiile, mararul si cimbrul.

  9. Lasati un clocot, dupa care piperati si gustati. Daca este necesar, mai sarati sau acriti.

  10. Serviti ciorba de varza, presarata cu verdeata, alaturi de ceapa rosie.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Varza taiata nu trebuie frecata cu sare, ea oricum se va fierbe usor.

2

Adaugati rosiile sau bulionul, doar spre sfarsitul fierberii. Aceasta doar cand radacinoasele sunt bine fierte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu os de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

miki_a 1

10.07.2017, 13:04

Ce-mi place.....cu un pic de smântână la servire și ardei iuți!

kytz 1

10.07.2017, 18:19

Ooooooo, ce bună este!

Catalina L 1

14.07.2017, 16:08

as vrea o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan afumat si legume acrita cu zeama de varza