Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon

de delia64 in Ciorbe, 3 Iul 2014 | 1341 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de la mama mea, este o ciorba racoroasa de nu te mai saturi, daca nu credeti incercati si veti vedea

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cap de vitel
  • 200 gr. orez
  • 500 gr. spanac
  • 250 gr. smantana
  • tarhon verde
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita sare
  • piper dupa gust
  • zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon:

Se spala bine capul de vitel si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare .


Se lasa sa fiarba incet si se spumeaza din cand in cand .


Curatam ceapa si o taiem marunt .


Spalam spanacul si il taiem fasii .


Spalam orezul si il lasam in apa rece la innflorit .


Cand carnea este fiarta strecuram zeama si lasam capul la racit .


Zeama se pune la fiert , adaugam ceapa si spanacul .


Carnita de pe capul de vitel o taiem bucatele si o adaugam in oala cu ciorba .


Batem ouale cu smantana si zeama de la o lamaie , punem 2 polonice de ciorba peste ouale batute , amestecam sa se omogenizeze , apoi turnam peste ciorba .


Adaugam orezul , tarhonul si patrunjelul taiate marunt .


Condimentam cu piper si vegeta si mai lasam sa dea cateva clocote ,


Se serveste cu smantana si ardei iute .


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Cand se adauga smantana si oul se da focul foarte incet pentru a nu se branzi ciorba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

delia64 1

04.07.2014, 10:20

Mokuska , asa este draga mea , am cumparat un jumate de vitel si l-am impartit cu mama , asa ca am carnita sanatoasa .

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:51

delia64 1

05.07.2014, 11:56

Motan

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta