Ciorba de urzici cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 9 Aug 2015 | 3461 vizualizari

 

ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa
  • 1 borcan zarzavat pentru ciorba
  • 400 gr. urzici congelate (eu le-am avut gata tocate)
  • apa rece, cca 2,5l
  • 100 gr. hrisca
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel vede proaspat tocat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici cu hrisca:

Curatam ardeiul si ceapa. le spalam sub jet de apa rece.

Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucatele.

Lasam la calit 3-4 minute la foc mic, adaugam apoi zarzavatul pentru ciorba din borcan.

Lasam legumele la calit impreuna cinci minute, punem apoi apa rece, urzicile congelate, adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba ciorba pana se inmoaie ardeiul.

Clatim hrisca si o adaugam in ciorba.

Acoperim oala si mai lasam la fiert la foc mic pana se umfla boabele de hrisca.

Oprim focul, presaram patrunjel proaspat tocat si usturoi granulat si servim.

TIPS-URI

1

daca va place ciorba acrisoara puteti adauga zeama de lamaie, de varza sau putin otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de stevie