Ciorba de urzici cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 9 Aug 2015 | 3488 vizualizari

 

ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa
  • 1 borcan zarzavat pentru ciorba
  • 400 gr. urzici congelate (eu le-am avut gata tocate)
  • apa rece, cca 2,5l
  • 100 gr. hrisca
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel vede proaspat tocat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici cu hrisca:

Curatam ardeiul si ceapa. le spalam sub jet de apa rece.

Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucatele.

Lasam la calit 3-4 minute la foc mic, adaugam apoi zarzavatul pentru ciorba din borcan.

Lasam legumele la calit impreuna cinci minute, punem apoi apa rece, urzicile congelate, adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba ciorba pana se inmoaie ardeiul.

Clatim hrisca si o adaugam in ciorba.

Acoperim oala si mai lasam la fiert la foc mic pana se umfla boabele de hrisca.

Oprim focul, presaram patrunjel proaspat tocat si usturoi granulat si servim.

TIPS-URI

1

daca va place ciorba acrisoara puteti adauga zeama de lamaie, de varza sau putin otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla