Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica

de Merisor in Ciorbe, 17 Iun 2013 | 67933 vizualizari

 

Aveam la congelator niste oase de porc cu multa carne pe ele si m-am gandit sa fac o ciorba, ce daca e vara, iese foarte buna asa in combinatie cu legume proaspete. Astfel a rezultat o Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica:

  • 4 oase mari de porc cu carne(de la solduri)
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 pastarnac
  • 3 cartofi mari
  • 3 rosii mari
  • 4 l apa
  • sare
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica:

Cum se prepara Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica:

Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am plonjat carnea, am lasat-o putin, apoi am scurs apa.

Am trecut carnea asa oparita prin jet de apa calduta sa se duca spuma care a ramas pe ea in urma oparirii, apoi am pus-o  la fiert in 6 litri de apa cu putina sare la foc mediu.

Pe parcursul fierberii am indepartat cu o spumiera, spuma ce se forma la suprafata.

Am tocat legumele, mai putin rosiile, curatate si spalate, in cubulete mici si le-am adaugat in vasul cu carnea, cand aceasta a inceput sa se patrunda putin, cam la 15 minute de la primul clocot.

Am mai lasat sa fiarba pana cand morcovul s-a inmuiat si am pus rosiile tocate marunt, iar dupa cateva minute, cartofii taiati, cuburi mai mari.

Cand si acestea s-au fiert am tocat patrunjelul, am batut un ou intreg si l-am amestecat cu putina zeama de la ciorba, am potrivit ciorba de sare , am stins focul si am pus intai oul batut, apoi patrunjelul tocat si am acoperit cu capacul.

Nu am acrit cu nimic, pentru ca la noi se obisnuieste sa-si acreasca fiecare in farfurie, sau nu.

Am servit-o cu paine de casa proaspata.

Un deliciu este si Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa , iar cei care prefera o ciorba mai usoara pot incerca reteta noastra de Ciorba de loboda cu stevie

Pentru felul principal va recomandam reteta de Rasol de porc la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon