Ciorba falsa de burta

de madi_marin in Ciorbe, 23 Ian 2010 | 11536 vizualizari

 

E prima oara cand am facut aceasta ciorba si cu siguranta o sa o repet. E delicioasa. Maine am musafiri la masa .De-abia astept si parerea lor.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • gogosar in otet
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt
  • otet
  • cuburi concentrate de pui
  • ulei
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta:

Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se adauga ciupercile spalate si taiate fasii subtiri impreuna cu gogosarul murat taiat si el fasii. Se mai adauga apa si cuburi concentrate si se fierbe totul cam 30 de minute tot la foc mic.


Se prepara un amestec de galbenusuri frecate cu putina sare si in care s-au pus smantana , iaurtul si 4 linguri cu otet. Se amesteca foarte bine si apoi se pune putin cate putin din zeama care fierbe ca sa se aduca totul la aceeasi temperatura, evitand astfel ca sa se branzeasca si sa aibe un aspect neplacut.


Se mai gusta de sare si daca mai e nevoie se mai adauga. Se serveste fierbinte cu mujdei si pentru cine mai doreste smantana si iaurt extra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

madi_marin 1

28.02.2010, 14:11

merita sa incerci....

nadina73 1

06.03.2010, 01:17

nu stiam ,e suoer idea chair am sa o incerc

vali3469 1

10.03.2013, 21:15

Pentru "pusikmea"...: Cel mai bun inlocuitor al ciorbei de burta este de departe , zama radauteana sau Ciorba Radauteana , aceiasi reteta ca la burta doar ca folosesti carnea de pui ( toata sau doar pieptul) rasfiarta si rupta suvite. E super buna si cea de pleurotus , dar e de preferat in post , iese si mai super daca folosim putina supa concentrata de vita (in lipsa merg si cuburile) combinata cu putina de porc , iar ca un plus de condiment putin concentrat barbeque porc de la Knor si in loc de otet simplu , facem o reductie mica de otet din malt sau vin alb ( e f. bun si cel de orez) cu zeama de lamaie....Sa aveti pofta....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi noi cu loboda