Ciorba falsa de burta

de madi_marin in Ciorbe, 23 Ian 2010 | 15418 vizualizari

 

E prima oara cand am facut aceasta ciorba si cu siguranta o sa o repet. E delicioasa. Maine am musafiri la masa .De-abia astept si parerea lor.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • gogosar in otet
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt
  • otet
  • cuburi concentrate de pui
  • ulei
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta:

Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se adauga ciupercile spalate si taiate fasii subtiri  impreuna cu gogosarul murat taiat si el fasii. Se mai adauga apa si cuburi concentrate si se fierbe totul cam 30 de minute tot la foc mic.

Se prepara un amestec de galbenusuri frecate cu putina sare si in care s-au pus smantana , iaurtul si 4 linguri cu otet. Se amesteca foarte bine si apoi se pune putin cate putin din zeama care fierbe ca sa se aduca totul la aceeasi temperatura, evitand astfel  ca sa se branzeasca si sa aibe un aspect neplacut.

Se mai gusta de sare si daca mai e nevoie se mai adauga. Se serveste fierbinte cu mujdei si pentru cine mai doreste smantana si iaurt extra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

madi_marin 1

28.02.2010, 14:11

merita sa incerci....

nadina73 1

06.03.2010, 01:17

nu stiam ,e suoer idea chair am sa o incerc

vali3469 1

10.03.2013, 21:15

Pentru "pusikmea"...: Cel mai bun inlocuitor al ciorbei de burta este de departe , zama radauteana sau Ciorba Radauteana , aceiasi reteta ca la burta doar ca folosesti carnea de pui ( toata sau doar pieptul) rasfiarta si rupta suvite. E super buna si cea de pleurotus , dar e de preferat in post , iese si mai super daca folosim putina supa concentrata de vita (in lipsa merg si cuburile) combinata cu putina de porc , iar ca un plus de condiment putin concentrat barbeque porc de la Knor si in loc de otet simplu , facem o reductie mica de otet din malt sau vin alb ( e f. bun si cel de orez) cu zeama de lamaie....Sa aveti pofta....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciocanele cu fidea rollton