Ciorba picanta de cartofi cu bacon

de Valclaudia in Ciorbe, 23 Noi 2013 | 2036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fasii bacon usor afumat (250 gr)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 ardei rosii
  • 5-6 cartofi
  • 1/2 ardei iute
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • verdeturi (tarhon din otet, patrunjel verde tocat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba picanta de cartofi cu bacon:

Baconul se taie bucatele si se prajeste in 3 linguri de ulei pana devine rumen.


Tocam marunt morcovul,ceapa si ardeiul (inclusiv cel iute), le adaugam peste bacon in oala, lasam sa se caleasca usor apoi adaugam cca 3 l apa, sare si piper dupa gust,foaia de dafin.


Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Ii adaugam in oala si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se patrund cu fiertul (atat cartofiisi morcovii, cat si feliutele de bacon).


Adaugam pasta de tomate iar la final verdeata tocata.


Lasam cateva minute oala acoperita dupa ce oprim focul pentru ca aromele sa se intrepatrunda, apoi servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba picanta de cartofi cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

nadea68 1

23.11.2013, 17:01

vreau si eu ciorbita ca tare-i frig la noi

Rocsi 1

23.11.2013, 21:13

Buna ciorba, iar baconul ii da un super gust.

diaconta 1

25.11.2013, 18:45

O ciorbita tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu smantana si tarhon