Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Pentru prima data am auzit si am mancat aceasta minunata ciorba,in urma cu 3ani cand s-a casatorit Anamaria(fata mea) si au facut nunta la Vatra Dornei;acolo a doua zi ne-au servit aceasta ciorba,mi-a placut foarte mult,am cerut reteta si de atunci o fac foarte des,chiar si cand avem musafiri,mai ales in sezonul rece pentru ca se serveste fierbinte.
Punem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza;
dupa ce totul este fiert,strecuram supa o punem inapoi in vas,legumele le pasam,pieptul il taiem julien si adaugam la supa;
dupa cateva clocote adaugam smantana,condimentam dupa gust si oprim focul;
separat intr-un bol facem un mujdei din usturoiul curatat si amestecam cu o ceasca de otet.
Servim in farfurii sau castronele,iar fiecare-si pune otet cu usturoi cat si cum mananca.
Pentru ca am avut o intamplare neplacuta cu ciorba de burta,nu mai pun in oala usturoi cu otet;fiecare se serveste din sosiera.
1
pentru a nu se taia supele sau ciorbele in care se pune smantana si pentru a nu folosi faina,recomand tuturor sa folositi smantana lichida
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult