Ciorba radauteana

de trifadalia in Supe/Ciorbe, 5 Mai 2020 | 266 vizualizari

 

Aceasta ciorba poate fi considerata o ciorba festiva si savurata de toti mesenii cu mare pofta. Este o ciorba consistenta si extrem de apreciata. Traditionala in zona Bucovinei, regiune care se mai numeste si "patria smantanii"

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui
  • 1 buc ceapa
  • 3 buc marcovi
  • 1 buc patrunjel
  • 1/2 buc telina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura faina
  • 150 ml smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se spala pieptul de pui si se curata zarzavaturile.


Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din cand in cand.


Cand sunt fierte se scot zarzavaturile pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Dintre zarzavaturi eu am pastrat doar morcovii pe care i-am taiat cubulete, iar carnea am ales-o fasii.


Intr-un bol am amestecat galbenusul de ou cu faina si smantana si am adaugat peste el putin cate putin dun supa calda amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si a aduce la temperatura supei compozitia pe care ulterior o adaugam in supa si dam din nou la fiert, se pun si zarzavaturile taiate cubulete impreuna cu carnea , se acreste cu zeama de ardei iute dupa gust si se finalizeaza ciorba cu sare si piper dupa preferintele fiecaruia.

TIPS-URI

1

pentru culoare se rade 1 morcov si se caleste in 3 linguri de ulei , si asa calit se adauga in ciorba, care se mai lasa sa dea un clocot

2

Cine doreste se poate taia si albitura de la zarzavat in ciorba, dar noua nu ne place asa mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

06.05.2020, 10:11

RuxyRux 1

09.05.2020, 00:42

Excelenta!

dantes 1

09.05.2020, 12:46

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana cu pui