Ciorba radauteana cu piept de pui

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 21 Noi 2019 | 492 vizualizari

 

 Ciorbita aceasta imi mai lipsea din  colectie. Eu am preparat si cu carne de curcan, cum era in reteta originala. Mai mult imi place cu piept de pui. 
Ciorba radauteana a aparut in anul 1979 in restaurantul „Nordic” din Radauti. Doamna Cornelia Dumitrescu (maestru culinar) se pare ca a dorit sa-si multumeasca sotul caruia nu-i placea ciorba de burta. A reusit sa creeze o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Initial a folosit carne de curcan insa, din motive economice, a fost nevoita sa treaca la carnea de pui .Acum aceasta ciorba este nelipsita in meniul restaurantelor din intreaga tara.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui
  • 5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 1 pastrnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 felie telina
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri otet
  • sare
  • 1 lingurita boabe piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana cu piept de pui:


  1. Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin.

  2. Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii.

  3. Pieptul de pui taiat ingrijit va arata mai estetic in ciorba decat daca ar parea i niste franjuri ramase de la alta masa .

  4. Toate ingredientele vor fierbe de aici inainte foarte repede .

  5. Am avut grija ca fasiile de pui sa nu fie foarte fierte sa aiba forma si consistenta .

  6. Cand legumele sunt patrunse se scot din zeamacu o paleta cu gauri .

  7. .Acum scoateti si foaia de dafin si ceapa .

  8. Pe mine nu ma deranjeaza Boabele de piper ramase in zeama . Au un gust delicat si sunt putin iuti.

  9. Dumneavoastra puteti strecura zeama .

  10. Retetele consacrate recomanda sa se aduge inapoi doar morcovul taiat marunt .

  11. Eu am taiat cubulete marunte , morcoviisi patrunjelul , pentru consistenta ,si le-am pus inapoi in oala .

  12. Am dat prin presa usturoiul si l-am pus in zeama .

  13. Smantana am amestecato bine cu doua galbenusuri de ou.

  14. Peste amestecul cu smantana am turnat incet, amestecand . zeama din oala .

  15. Am transferat liasonul in oala cu ciorba [ in acest momet focul se reduce la minimum ]. Se amesteca .

  16. Acriti cu otet dupa gust .

  17. Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie .

  18. La servire adugati patrunjel verde tocat , pentru prospetime si aroma .


Pofta buna !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

22.11.2019, 20:20

Așa o fac eu: numai cu piept de pui și are un gust excelent!

Rocsi 1

22.11.2019, 20:27

Arata foarte bine! Am facut si eu, am mancat asa putina, dar nu ma omor dupa ea! M-am invatat cu borsurile, desi ai mei mananca si supe sau cirobe acrite cu altceva, dar de mine nu s-a prins!

madi_marin 1

24.11.2019, 21:14

Un deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

ieri la 20:01

Fursecuri glazurate, asortate

de Ancutsa 6

ieri la 14:56

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana, cu piept de pui